Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 11. 2011. Požarevac, Beograd

Autor: 2 Izvor: Izvor: Blic

Pridružiću se inicijativi "otporaša" za smenu sudije

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je za "Blic" da će se pridružiti inicijativi bivših članova "Otpora" za pokretanje postupka za razrešenje sudije Osnovnog suda u Požarevcu Gordane Vidojković jer je dozvolila da zastari postupak protiv Marka Miloševića.

"Inicijativu Momčila Veljkovića i Nebojše Sokolovića, nekadašnjih članova "Otpora", ću odmah uputiti Visokom savetu sudstva i pridružiti joj se. Nedopustivo je da procesi zastarevaju i da sudija dozvoli da bilo koji postupak zastari, naročito nakon sprovedene reforme čiji je glavni cilj efikasno i nezavisno pravosuđe", kaže ministarka.

Malović napominje da očekuje da će ova inicijativa biti ozbiljno razmotrena i naglašava da će se o njoj "sigurno raspravljati veoma brzo, na jednoj od narednih sednica".

"Postupanje u ovakvim slučajevima koji su povezani sa teškim nasleđem 90-ih godina i prema kojima građani sagledavaju uspešnost reforme moraju biti efikasno okončani kako bi se poslala jasna poruka da pravosuđe radi samo po zakonu. Efekti reformisanog pravosuđa već se vide i to upravo na slučajevima iz prošlosti koji su nas opterećivali i trajali godinama. Posle decenijskog razvlačenja doneta je presuda Andriji Draškoviću, presuđeno je Sretenu Jociću, pa i Stanku Subotiću", navodi ministarka.

čet

24.11.

2011.

mile [neregistrovani] u 15:54

bravo

pa samo za vreme vasega mandata da ste se malo interesovali za slucaj ne bi zastareo i sada jedan sudija trpi sankcije, ok to je u redu a presuda ostaje ista, sto je i normalno gde ste smeli da donesete pravednu presudu pa taman da izumre ljubav koja nikada nije bila veca izmedju zuto crvene koalicije da Srbija ostane bez vlade a nas grad bez eksperata a taman im je krenulo pa vec je sve vidjeno i vrapci su ukapirali

Odgovori

Ostavi komentar