Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 11. 2011.

Autor: 1

Ministarstvo otporašima predlaže odštetu

Državni sekretar Slobodan Homen predložio je nekadašnjim članovima Otpora Momčilu Veljkoviću i Nebojši Sokolovićuda nakon pravosnažnosti presude u postupku protiv Marka Miloševića i njegovih saradnika ne ulažu žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, već odštetni zahtev podnesu Ministarstvu pravde.

To je danas Boom 93 izjavio Momčilo Veljković koji je sa Nebojšom Sokolovićem razgovarao sa Homenom u Ministarstvu pravde.

Veljković navodi da su sa Homenom razgovarali i o njihovoj inicijativi za razrešenje sudije Vidojković za koju smatraju da je svojim činjenjima dovela do toga da nastupi posledica apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja Marka Miloševića i petorice njegovih prijatelja.

On kaže da su od državnog sekretara dobili uveravanja da će kompletan predmet vrlo brzo biti dostavljen Visokom savetu sudstva.

Veljković je podsetio da postupak još uvek traje i da je od početka bilo opstrukcija koje su naposletku dovele do zastarevanja.

Kako je naveo, biće uložena žalba na rešenje Osnovnog suda kojom su Milošević i njegovi saradnici oslobođeni krivice za premlaćivanje Nebojše Sokolovića. Nekadašnji otporaši smatraju da prirodu povreda nije bilo moguće dokazati bez neposrednog lekarskog pregleda Sokolovića, što u ponovljenom postupku nije učinjeno.

pon

28.11.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 21:58

ZA NEUPUCENE

Nije sve u novcu.Pravda i pravo su civilizacijska tekovina a ne novcana satisfakcija preko novcanika i budzeta osiromasenog naroda.

Odgovori

Ostavi komentar