Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 12. 2011.

Autor: 1

Otpad na smetlištu gori mesecima

Meštani dela Požarevca u blizini smetlišta Utrine na kojem je grad u jednom periodu do 2005.godine odlagao otpad, imaju problem sa smećem koje mesecima gori na ovom potezu. Problem bi trebalo da bude rešen rekultivacijom smetlišta za šta su obezbeđena sredstva.

Tokom leta po nalogu inspekcije vršeno je saniranje prilaznih puteva i gašenje zarišta.

Dim i smrad i dalje se šire sa deponije kaže građanin Vladimir Perić. On navodi da dim izbija po obodu smetlišta na kojem pojedinci i dalje bacaju otpad.

Kaže da smeće spontano sagoreva ispod zemlje, da gore organske materije, plastične flaše, ambalaža od raznih hemikalija, kese, gume, kablovi  i mrtve životinje.

U zavisnosti od vremenskih uslova, dim se širi po Ljubičevu, Memincu, Hipodromu, sve do stambenih zgrada u gradskom jezgru Požarevca.

Olivera Najdanović iz gradske komunalne inspekcije kaže da su po prijavama građana izlazili tokom leta na teren i da je naloženo Komunalnim službama da izvrše potrebne radove kako bi se sprečilo dalje sagorevanje otpada.

Vladimir Perić kaže da mere nisu imale efekta i da otpad još intezivnije sagoreva.

Kako još uvek postoji problem sa sagorevanjem smeća, jedino rešenje je realizacija projekta rekultivacije smetlišta za šta su dobijena sredstva i z Fonda za zaštitu životne sredine Srbije.

Postupak javne nabavke za izbor izvođača radova je u toku, kaže Najdanović.

Zbog nemogućnosti da odlaže smeće na gradskoj deponiji Metkor, Požarevac je u jednom periodu komunalni otpad odlagao na smetlištu Utrine. Od 2005.godine grad je prestao sa odlaganjem otpada na ovom potezu. Međutim, problem je što građani i dalje  se ne odlaže, ali kada je odlaganje prekinuto

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije