Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 12. 2011.

Autor: 1

Sindikat prikupio više od 4.000 potpisa u Požarevcu

Sindikat zaposlenih u komunalnoj delatnosti u Požarevcu je prikupio više od 4.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izajasnili da li su protiv privatizacije i davanja u zakup i koncesiju komunalnih preduzeća, rekao je Boom 93 predsednik sindikata u gradu Boban Martinović.

Martinović kaže da je sindikat potpise prikupljao na ulici, ali i metodom od vrata to vrata.

Cilj je prikupljanja 100.000 potpisa u Srbiji za peticiju da se spreči stupanje na snagu zakonskih rešenja koja omogućavaju uvođenje privatnog kapitala u javno-komunalni sektor.

Direktor Parking servisa u Požarevcu Slavko Živković kaže da primedbe iznete tokom javne rasprave o zakonima o komunalnim delatnostima  i javno-privatnom partnerstvu vlada nije uvažila. Stav udruženja parkirališta Srbije bio je da država odredi neotuđiva dobra nad kojima nije moguće privatno vlasništvo, a da se ulazak privatnog kapitala omogući kroz ulaganja u infrastrukturu.

Osnovni problem sa privatizacijom, ocenjuje Živković je strah radnika da će ostati bez zaposlenja. Situacija je takva da nema novih proizvodnih pogona, da je zapošljavanje uglavnom u javnim preduzećima koja pored prekobronih zaposlenih, posluju sa cenama koje su ispod tržišnih.

U Srbiji radi 670 lokalnih javnih preduzeća od kojih su 378 isključivo komunalne delatnosti. U neznatnom broju gradova već je ušao privatni kapital putem javno privatnog partnerstva a partneri su uglavnom stranci iz Grčke, Češke, Austrije, Nemačke, Mađarske.

 

pon

26.12.

2011.

građanin [neregistrovani] u 00:18

Re: Svasta

E,upravo to je poenta priče !

Odgovori
sre

14.12.

2011.

Ja [neregistrovani] u 09:59

Svasta

Sta pricate vi?!
Pa hocete da placate komunalne usluge po 10-20eura?
Nije problem to sto nisu privatizovani JKP, problem je u nesem sistemu i poremecenom sistemu vrednosti u Srbiji. Nemojte da se nadate da ce strani kapital da vam asvaltira ulice, napravi reciklazni centar i ko zna sta sve ne, njih interesuje iskljucivo dobit.

Odgovori
uto

13.12.

2011.

Kurtivoje [neregistrovani] u 12:09

Privatizacija, nego sta.

Navikla bagra da uzima iz budzeta za investicije, a da prihode deli na svoje plate i rasipanje drzavnih para.
Cilj je prikupljanja 100.000 potpisa u Srbiji za peticiju da se spreči stupanje na snagu zakonskih rešenja koja omogućavaju uvođenje privatnog kapitala u javno-komunalni sektor.
Nego sta, nego privatizacija? A ne da plata ROBOTA koji naplacuje parking bude veca od plate profesora ili uciteljice u skoli, a da direktori Javnih preduzeca imaju vece plate od hirurga ili sudija. Isparcelisali i obelezili parkinge svuda po gradu, a pogledajte kakve su nam ulice kola da polomis. Toplifikacija, Komunalno, Parking servis, Radio Pozarevac, Rec naroda. Zivim za dan kada ce da vas kupi neko i razjuri neradnike.

Odgovori
uto

13.12.

2011.

Buljubasa [neregistrovani] u 12:02

Mars svi u privatizaciju!

E, lezilebovici, mars svi u privatizaciju. Duvate se svojim uspesnim poslovanjem, a dinar ne investirate u ovaj grad, nego samo trosite na sebe. Nema ovoj zemlji prosperiteta, ni EU dok se ne privatizuju Javna preduzeca. Nije nama krivo Kosovo - Vi ste kancer ovog drustva, jer cvetaju korupcija, namestanje tendera i politicarenje. Samo je bitna vlast zbog podele 10000 funkcija.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije