Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 12. 2011.

Autor: 1

Kasarna Sopot tri puta skuplja

Cena kasarne Sopot koju je Ministarstvo odbrane ponudilo gradu Požarevcu nije 96 miliona dinara već 2,7 miliona evra, kazao je danas gradonačelnik Miodrag Milosavljević. Gradu je potreban ovaj kompleks rekao je on novinarima.

Cena od 96 miliona o kojoj se ranije pričalo u javnosti odnosila se na objekte, rekao je danas Milosavljević na konferenciji za novinare. On je dodao da postoji oko 50 ari zemljišta koje je sporno, kao i da još uvek nije dostavljena tržišna procena poreske uprave.

Iako je ponuda za kasarnu visoka, gradu je potreban kompleks za razvojne projekte, rekao je Milosavljević i dodao da se neće odustati od kupovine.

Kasarna Sopot se na prostire na 12 ha i ima oko 10.000 kvadrata u objektima. Potpuno je infrastrukturno opremljena.

Na sednici gradskog veća odbijene su ponude za kupovinu zgrade u kojoj se nalazi klub vojske i zemljište na kompleksu Mogila.

uto

13.12.

2011.

bojancos [neregistrovani] u 19:16

KRADJA !!

Velike ce afere ispasti od ove prodaje kasarni po Srbiji.Evo jednog drasticnog primera :
U Nisu je kasarnu Bubanjski heroji koja se prostire na 15 hektara kupila americka kompanija za 1.5 miliona eura,na pitanje demokratama zasto je to toliko jeftino receno je:
"To je uglavnom građeno u vreme JNA, koja je bila država za sebe. Oni nisu tražili građevinske dozvole, niti su kasnije izdate. Po Zakonu o izgradnji objekat za koji ne postoji građevinska dozvola formalno se ne vodi kao objekat. Zbog toga se i zemljište u toj kasarni vodi kao "neizgrađeno" da je to zbog toga sto se prodaje samo zemljiste jer gradjevinski objekti nisu legalizovani tako da ni ne postoje po planu."
U Pozarevcu se prodaje Sopot tj. 12 hektara za 2.7 miliona euragradu,tj. od gradjana Pozarevca se uzimaju pare e tu je kontra tu sad odjednom se prodaju i objekti i zemljiste.Ako je isti zakon na celoj teritoriji Srbije,onda neko ovde krade pare.Ili je Pozarevac posebna drzava u drzavi Srbiji.
Neko ce 1.2 miliona evra da stavi na svoj privatni bankovni racun,ali koga to briga !!!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije