Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 12. 2011. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Izvor: Press

Nekoliko automobila pregazilo prešaka

Pešaka koji je stradao u Smederevu pregazilo je nekoliko automobila i niko od njih nije se zaustavio, niti pozvao policiji ili hitnu pomoć.

Pešak, čiji identitet još nije utvrđen, pregažen je u petak uveče oko ponoći automobilom na periferiji Smedereva, nakon čega je vozač pobegao sa mesta nesreće.

Preko tela stradalog muškarca prešlo je potom više vozila. Nesreća se desila u ulici Crvene armije na neosvetljenoj deonici koja vodi do autoputa Beograd - Niš i ka Požarevcu, izuzetno prometnoj, naročito tokom vikenda.

Vozač koji je izazvao nesreću pobegao je sa mesta nesreće, a policija još nije utvrdila o kojoj vrsti vozila je reč. Mesto nesreće bilo je označeno u dužini od oko 200 metara, a saobraćaj je cele noći bio u prekidu.

Istražni sudija Marko Jocić, koji je u dva navrata izlazio na lice mesta, potvrdio je da je preko tela nastradalog pešaka prešlo više vozila, ali da niko od vozača nije pozvao ni policiju ni Hitnu pomoć.

Nesreća je prijavljena pedesetak minuta posle ponoći, a policiju je pozvao dvadesetsedmogodišnji mladić, koji je, takođe, naleteo na telo pregaženog muškarca. Prema njegovim rečima, on je primetio telo na kolovozu na svega pet metara, što nije bilo dovoljno da zakoči. Kada ga je pregazio, zaustavio se, uključio sva četiri migavca, izašao iz automobila i pozvao policiju. U međuvremenu je još jedno vozilo, koje je išlo iz suprotnog smera, prešlo preko beživotnog tela, kaže istražni sudija Marko Jocić, a prenosi Press.

Prema Jocićevim rečima, pešak je pronađen na sredini kolovoza, na beloj liniji, a tragovi sa lica mesta ukazuju da je nesretni čovek pregažen više puta i razvlačen u dužini od oko 100 metara.

Sudija kaže da je prema prvim procenama pored zgaženog pešaka prošlo sigurno dvadesetak vozila, jer je taj put prilično prometan.

Uviđaj smo obavljali do tri sata posle ponoći i nastavili ujutru od sedam do devet. Mesto nesreće bilo je obezbeđeno u dužini od oko 200 metara, zbog čega smo morali da blokiramo saobraćaj tokom noći. Na licu mesta, osim saobraćajne policije, bili su i tužilac i kriminalistički tehničari. Imamo dosta tragova i sakupili smo dosta materijala, ali bi nam dobro došla i saradnja građana koji su prolazili ovuda. Ako niko od onih koji su prošli ovuda nisu hteli tada da se zaustave i pozovu policiju, možda bi neko mogao sada da se nečeg priseti i to prijavi, kaže istražni sudija.

Za sada nema naznaka da je bilo očevidaca ove nesreće, ali se istražni sudija Jocić nada da će na osnovu svih do sada prikupljenih podataka i dokaza uskoro, ipak, biti rasvetljen ovaj slučaj. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta nastradalog muškarca, kojem su uzeti otisci prstiju radi identifikacije. Pres nezvanično saznaje da se jedan mladić iz sela Radinca, koje se nalazi u blizini mesta nesreće, javio policiji zbog sumnje da je pregaženi pešak njegov otac.

Nema komentara.

Ostavi komentar