Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 12. 2011.

Autor: 1

Majka ponovo osuđena na 20 godina

Na ponovljenom suđenju Viši sud u Požarevcu ponovo je osudio Marinu Andrejić iz sela Majilovac na 20 godina zatvora zbog ubistva 13. godišnjeg sina Đorđa. Apelacioni sud ranije je ukinuo istovetnu presudu ovog suda i zatražio da se precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno.

Đorđe Andrejić je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina se kući vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena.

Više od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali ga nisu našli. Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli  samo lobanju daleko od njive i staze koja vodi do nje.

DNK analizom koju je izvršio Biološki fakultet iz Beograda utvrđeno je da je pripadala nestalom dečaku.

Ni nakon novog veštačenja, svedočenje specijalista sudske medicine nije dalo precizne odgovore na mnoge nedoumice u slučaju, a pre svih kako je došlo do odvajanja lobanje od tela, s obzirom da je pronađen samo jedan deo dečakove lobanje.

Na lobanji nije bilo nikakvih ostataka, a veštačenjem je utvrđeno da je izrazito bela, što može da navede na pretpostavku da je obrađena. Takođe, u izveštaju veštaka se navodi da je, s obzirom na lokaciju na kojoj je nađena bez ostatka tela, lobanja ostavljena naknadno nakon ubistva i procesa truljenja.

Branilac Marine Andrejić Srbislav Stojanović kaže da su ovo činjenice i da je njegova klijentkinja neosnovano u pritvoru.

Sudija Dragan Stanojlović je nakon izricanja presude rekao da se nakon ponovljenog postupka ništa nije promenilo u činjeničnom stanju i da su mnoge stvari ostale nerazjašnjene. On je kazao da veštačenje nije ni potvrdilo ni negiralo pretpostavke.

Krivično veće je u uverenju da je Marina Andrejić govorila istinu kada je u prva dva navrata pred istražnim sudijom priznala da je usmrtila sina. Ona je kasnije promenila iskaz i tvrdila da nije ubila Đorđa.

 

Apelacioni sud može da potvrdi presudu ili je ukine, ali ponovljenog suđenja neće biti.

Nema komentara.

Ostavi komentar