Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2012.

Autor: 1

Štednja struje zbog mogućih restrikcija!

Zbog zaštite elektroenergetskog sistema EPS je lokalnim samoupravama dostavio nalog da se ograniči isporuka električne energije velikim potrošačima čije funkcionisanje nije od vitalnog značaja.

Gasi se dekorativna rasveta, a grejanje u poslovnim objektima svodi na minimum. Najverovatnije sutra odluka kako će se raditi naredne sedmice.

U gradskom štabu su uputili apel vlasnicima poslovnih objekata da maksimalno štede energiju. Građani bi trebalo što racionalnije da troše struju, da ne bi došlo do restrikcija. Ulična rasveta se neće gasiti, kaže član štaba Slađan Stević.

 

Još uvek se ne zna kako će funkcionisati škole i pojedine institucije i preduzeća naredne sedmice, kaže Stević . Odluka bi mogla da bude poznata sutra.

 

On navodi da se ledeni dani najavljuju i u narednih sedam dana i da će možda najrealnije rešenje biti da se za škole i organizacije čije funkcionisanje nije neophodno radni dani spoje sa praznikom i vikendom, kako bi se dobile uštede u energiji.

EPS je upozorio da se, ako se nastavi ovako velika potrošnja struje, bez restrikcija može izdržati još 7 do 10 dana.

Inače, danas su u Požarevcu počele da se čiste sporedne ulice koje od početka snežnih padavina nisu tretirane.

Dunav, kanal i Dunavac su zaleđeni kod Kostolca. Led se ne razbija, a procena je da zbog toga za sada rad elektrana nije ugrožen.

Nema komentara.

Ostavi komentar