Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 02. 2012.

Autor: 1 Izvor: Boom 93, Pravda

Čeka se donacija za zgradu bolnice

Početkom marta trebalo bi da bude poznato da li će Požarevac dobiti sredstva EU koja bi trebalo da iskoristi za adaptaciju i opremanje nove bolničke zgrade čija gradnja je stopirana pre 12 godina.

Požarevac bi sredstva trebalo da dobije iz pretpristupnih fondova EU, u sklopu prekogranične saradnje sa rumunskim gradom Rešicom. Zdravstveni centri u Požarevcu i Rešici uspostavili su partnerstvo.

Postoji uslov da bi EU pružila novčanu pomoć, a to je da Požarevac izdvoji novac na ime učešća u projektu. U budžetu grada za 2012.godinu za tu namenu određeno je 65 miliona dinara.

Ukoliko EU odobri donaciju od 900.000 evra tokom ove godine mogu krenuti radovi na završetku i prenameni objekta nove bolnice - kaže direktor Opšte bolnice u Požarevcu, Srećko Bosić.

Po završetku projekta prenamene, koji je odobrilo Ministarstvo zdravlja, kao vlasnik zemljišta, u novoj bolničkoj zgradi trebalo bi da se nađu prijemna i urgentna služba, patologija, laboratorija, hirurgija, urologija, ginekologija, akušerstvo, porodilište i neonatologija.

Novi objekat počeo je da se zida još 1998.godine, prema ideji Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.

Njegova zamisao bila je da se u ovom objektu koji se prostire na 9.000 kvadratnih metara nalazi porodilište. Kasnije je odlučeno da se izvrši prenamena prostora.

Gradnja objekta stopirana je 2000.godine. Tri godine kasnije dug prema izvođaču, preduzeću Ratko Mitrović ojadio je opštinski budžet. Grad je morao da isplati dugovanja koja su kamatama sa 35 miliona narasla na 90 miliona dinara ili oko 1,4 miliona evra.

U projektu se kao investitor vodila opština Požarevac, a ugovor je bio potpisan bez skupštinske odluke.  

sub

25.02.

2012.

MIKI [neregistrovani] u 18:48

politicka korupcija=lopovluk

Zasto se ocigledni dugovi ne izmiruju bez kamate, kada ce za to neko snositi posledice i zakonske i politicke?Isto je sa dugovanjem ljubiceva,bice u isto i sa dugovanjem gradnje grejanja u Drmnu i mnogim dugovanjima prema izvodjacima preko Direkcije za izgradnju koja je leglo korupcije.CEMU SLUZE STRUCNE SLUZBE UGRADU?DOKLE CEMO BRE DA IM PLACAMO IZ BUDZETA I ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA FANTOMSKOM AGROSISTEMU I BAMBIJu,STA RADE TUZILASTVO I POLICIJA SVE OVE GODINE CUTE O TOME,NISU LI I ONI MOZDA SAUCESNICI U OVOME CIRKUSU PORED STETOCINSKIH POLITICARA?LOPOVE U ZATVOR STA CEKATE.

Odgovori

Ostavi komentar