Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 02. 2012.

Autor: 1 Izvor: RTS

Barže mimoišle bager zarobljen na Dunavu

Tri plutajuće barže mimoišle su zarobljeni bager nasred Dunava kod Dubravice, tako da više ne postoji opasnost od sudara. Samohodna barža "Čačak", koja je takođe bila zarobljena oslobodila se leda i pristala uz obalu.

Led na Dunavu nizvodno od Smedereva stvara probleme lađarima. Bageru "Car", sa dvočlanom posadom, koji je zarobljen na sredini Dunava kod vikend naselja Dubravica više ne preti opasnost, pošto su ga zaobišle tri plutajuće barže. Posada bagera kaže da imaju vode i hrane, ali je problem što im nedeostaje goriva.

Samohodna barža "Čačak", sa tročlanom posadom, koja je takođe bila zarobljena u blizini Požarevca, oslobodila se leda i pristala je uz obalu.

Led kod Dubravice trenutno miruje, ali se kreće led koji se nalazi na banatskoj strani Dunava. U lučkoj kapetaniji u Velikom Gradištu kažu da ne očekuju da će doći do njegovog nagomilavanja i stvaranja ledenih čepova.

Led koji je jutros pristigao iz pravca Smedereva otkinuo je na pristaništu Dubravica, koje se nalazi na ušću Morave u Dunav, bager "Slaviju" i samohotku "Požarevac 4".

Plovila su pritisnuta uz obalu nekih stotinak metara nizvodno i ugrozila su ostale plovne objekte u Dubravici.

Problem može nastati ako led nastavi da se gomila i da se spušta nizvodno prema Velikom Gradištu i Golupcu, a nadležni napominju da prate situaciju.

Nema komentara.

Ostavi komentar