Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 03. 2012. Požarevac

Autor: 1 Izvor: PU Požarevac

Krivična prijava protiv direktora vrtića

Konkurs za direktora predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“u Požarevcu u decembru prošle godine raspisan je bez odluke upravnog odbora.

 

Policija je protiv direktora Dragana N. podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je podstrekivao zapisničara na sednici upravnog odbora od 28.12.2011. da unese neistinit podatak da je sednica na kojoj je navodno doneta odluka o raspisivanju konkursa, održana jedan dan ranije, saopšteno je danas.  

 

Boom 93 je imao uvid u dva zapisnika sa iste 100.sednice UO.

U oba zapisnika navodi se da je pod tačkom tri UO doneo odluku o raspisivanju konkursa za prijem u radni odnos zaposlenih umesto vaspitača koji odlaze u penziju.

Međutim, u produžetku ove tačke, na zapisniku koji nosi datum 27.decembar i delovodni broj sa istim datumom piše da je direktor predložio upravnom odboru da se uđe u proceduru i raspiše konkurs za izbor direktora. Navedeno je čak i  da je direktor diskutovao sa jednim članom UO o tome da li to znači i raspisivanje konkursa.

U zapisniku sa datumom 28.decembar, koji je UO usvojio tek 3.februara ove godine pod istom tačkom nema ni pomena o konkursu za izbor direktora.

 

Policija u svom saopštenju navodi da je dan  pre sednice održane 28.decembra direktor poslao mejl  Nacionalnoj službi za zapošljavanje sa zahtevom za objavu  konkursa  za izbor direktora.

Na taj način je nameravao da skrati  broj dana  konkursa čime  bi se na konkurs prijavio  i manji broj kandidata, a takođe i umanjio broj dana  za prikupljanje dokumentacije za podnošenje zahteva.

Na ovaj način ostali kandidati oštećeni su za osam dana  trajanja konkursa.

Policija je krivičnu prijava podnela i protiv  zapisničara Jelene  J. (49) iz Požarevca, zbog osnovane sumnje  da je izvršila krivično delo  falsifikovanja  službene isprave,  jer  u zapisniku  sa  sednice  upisala  neistinit  podatak  da je sednica održana dan ranije.

 

Upravni odbor predškolske ustanove je krajem januara poništio sporni konkurs, a novi konkurs za izbor direktora vrtića u Požarevcu je u toku.

pet

12.04.

2013.

Zaposlena tu... [neregistrovani] u 16:59

Re: istina

Sve napisano u clanku je istina...

Odgovori
pet

02.03.

2012.

zaposleni [neregistrovani] u 21:40

Re:

G-dine da ste zaposleni u vrticu, ni vi ne bi sumnjali!!!!!!

Odgovori
pet

02.03.

2012.

NORMALAN [neregistrovani] u 10:53

Samo vas gledam i nemogu da verujem,...

Uhvaćeni ste u zamku, potvrđeno pravilo da ovom narodu treba "hleba, igara i mnogo krvi" nažalost !
Gledam vas kako se primate, navijate i zamišljate da nešto zavisi od vas. Sladite se tuđim problemima i bez ikake neverice verujete u sve što vam se servira, a oni to i hoće, zato i plasiraju razne kampanje pred izbore. U ovoj zemlji svako može da podnese prijavu protiv svakog, ali to ne znači da je taj (protiv koga podnesete prijavu) nesumljivo i neosporno kriv. Ponašate se nestrpljivo, dajete komentare i osuđujete nekog, pre nego se išta dokaže.
U svakom slučaju, iako pomenuti direktor dokaže svoju nevinost, cilj je postignut i ugled tog čoveka je narušen. Da li ste posumljali u jednom momentu da je sva ova hajka upravo to i imala za cilj, oblatiti nekoga pred izbore i umanjiti njegove šanse.

Odgovori
pet

02.03.

2012.

SANJA [neregistrovani] u 03:35

E da je to sve...

...za sta je on "zasluzan". Tek kada budu ispitali sve njegove mahinacije oko zaposljavanja kadrova, izgradnji i dogradnji vrtica i nabavki hrane za decu po mnogostruko vecim cenama od onih u prodavnicama, bice jasno da policija stvarno radi svoj posao!

Odgovori
čet

01.03.

2012.

justice [neregistrovani] u 23:57

prosvetna inspekcija

Setite se sugradjani kako je smenjen direktor Gliga iz Pozarevacke gimnazije, zaslugom prosvetne inspekcije i posle je covek na sudu dokazao da nije kriv! E pa ta ista inspekcija povodom ovih nezakonitih radnji direktora -vrtica,nije prstom mrdnula, za njih je sve ovo gore bilo legalno. Srecom jos postoje institucije koje rade svoj posao pa je istina izasla na videlo. Bravo za policijske inspektore!

Odgovori
čet

01.03.

2012.

pravda [neregistrovani] u 19:04

svamo redom

Ovo nije usamljeni primer,svi treba da odgovaraju za svoja dela.Jeste da idu izbori ali bilo bi lepo jos koje hapsenje da vidimo,ako uhapse jos jedno dva direktora i bar pet narko dilera mozda cu da izadjem na glasanje.pozdrav

Odgovori
čet

01.03.

2012.

Petronije [neregistrovani] u 17:08

preletač dolijao

Sada, već BIVŠI direktor D.N. je opstajao na tom mestu zahvaljujući partijskoj podobnosti a manje svojoj uspešnosti. Preletanja iz stranke u stranku mu se nisu isplatila jer je neko izvadio iz fijoku dokumentaciju koja ga smesti u FIJJJJOKU. Dosadilo svima da bude partijski podoban svaki put.

Odgovori
čet

01.03.

2012.

DEOBE [neregistrovani] u 14:38

Srbija - zemlja ..."lisca koje opada" ::(

Ako nas ovo ne spase -nista nece!
Od sutra ,Srbija ce biti Svajcarska ,plate ce porasti
do neslucenih visina...I ZA KRAJ - UCICEMO U EVROPSKU UNIJU .Ako je ovaj direktor ,bio glavni krivac,i prepreka na putu ....Srbija se nema rasta bojati :((

Odgovori

Ostavi komentar