Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 03. 2012.

Autor: 1

Kako održati kvalitet vode za piće?

Kako bi se održao kvalitet vode za piće, stručni tim za vodosnabdevanje predložio je gradskoj upravi preduzimanje određenih mera.

Tim koje broji 14 članova, mahom geologa i hidrograđevinaca predlaže osposobljavanje postrojenja za reversnu osmozu na izvorištu „Meminac“ koje je van funkcije i nastavak ispitivanja na dubljim izdanima na izvorištu „Ključ“.

Prema zaključku ovog tela, za reversnu osmozu potrebno je obezbediti 40 miliona dinara i 10 miliona za istražne radove na „Ključu“.

U izveštaju gradskom veću i gradonačelniku, konstantuje se da je, pored preduzimanja urgentnih mera zaštite izvorišta, koncentracija nitrata dostigla gornje dozvoljene granice.

pon

05.03.

2012.

zabrinut [neregistrovani] u 08:22

KAKO ODRŽATI KVALITET VODE

Nikakvi istražni radovi na vodoizvorištu Ključ nisu potrebni,jer je sve već ispitano. Jedini način da grad Požarevac dobije ispravnu vodu je da se napravi fabrika vode na Ključu, da se osposobi pogon sa reversnom osmozom na Memincu i da se formira vodoizvorište Jagodica u Kostolcu.Bilo bi pametnije da gospoda hidrogeolozi koji po svaku cenu hoće da troše naše pare počnu da se bave nečim kreativnijim.Kao na primer da pronađu način da vodu koju prepumpavaju u Mlavu i troše struju,preusmere u neku akaumulaciju koja bi se koristila za navodnjavanje bašti i njiva.Osim toga u jalovini koju skidaju sa kopova nalazi se vrlo kvalitetna bentonitska glina koja košta više nego ugalj koji se eksploatiše,a ovako se nepovratno gubi.
Da li uopšte neko misli da ovde i posle nas treba neko da živi i radi.

Odgovori
pon

05.03.

2012.

Bane [neregistrovani] u 03:40

Sjajno

Reverzna osmoza je najbolji nacin za dezinfekciju i demineralizaciju vode,trebalo bih da se grad pozabavi ovim pitanjem i da ulozi u vec zapoceti projekat,onda smo mirni 100 godina :) pozz

Odgovori

Ostavi komentar