Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 03. 2012.

Autor: 1

Za direktne investicije grad se odriče dela prihoda

Skupština grada zakazana je za 9.mart. Pred odbornicima će se naći nekoliko dokumenata koji se tiču industrijske zone i investicionih ulaganja u Požarevac. Grad pripremio odluku kojom se odriče dela prihoda u slučaju direktnih investicija.

Za skupštinu je pripremljen predlog plana detaljne regulacije druge faze za severni blok industrijske zone. Gradonačelnik kaže da su završene javne nabavke i ugovori za infrastrukturu u jednom delu buduće industrijske zone. On navodi da je u ovoj godini predviđeno 11,5 miliona dinara za potpuno opremanje nekoliko parcela.

Potencijalnim investitorima ovih dana biće upućen javni poziv, a grad Požarevac je u slučaju direktnih investicija spreman da se odrekne dela izvornih prihoda, kaže Milosavljević.

„Nismo želeli da izdvajamo indusrijsku zonu kao neku pogodnost u odnosu na ostali deo grada.  Bilo ko da želi da gradi u Požarevcu i zapošljava ljude moći će da ima povoljnosti. Pre svega, odrekli smo se naknade za uređenje građevinskog zemljišta, naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, lokalne komunalne takse, lokalne administrativne takse za dobijanje građevinske dozvole, naknade za promenu namene poljoprivrednog u građevinsko zemljište i naknade za zagađenje životne sredine“.

Ukoliko skupština usvoji predlog, grad bi se u korist investitora odrekao prihoda od taksi i naknada u iznosu od 30 do 100 procenata, navodi gradonačelnik.

Ove pogodnosti ostvarivale bi se u zavisnosti od zapošljavanja određenog broja lica, rekao je on.

pon

05.03.

2012.

Steva [neregistrovani] u 17:24

Konačno

E, bravo! Konačno iz .......... u glavu!

Odgovori
pon

05.03.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 16:36

kasno

prase se se ne goji pred bozic, mora da ce sa ovim programom na izbore pozurite malo vam je ostalo........

Odgovori

Ostavi komentar