Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 03. 2012.

Autor: 1

Izabrane predstave za glumačke svečanosti

Selektor glumačkog festivala „Milivoje Živanović“, Đurđija Cvetić saopštila je danas izbor pozorišnih predstava koje će igrati na svečanostima.

Pred publikom u Požarevcu nastupiće Jugoslovensko dramsko pozorište sa predstavom „Nije smrt biciklo“, „Doktor D.“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Kanjoš Macedonović“ Narodnog pozorišta Beograd, „Kumovi“ Zvezdara teatra i „Otac na službenom putu“ Ateljea 212.

Izbor je napravljen između dvadesetak predstava koje su na repertoaru pozorišta ove godine i sve koje će igrati na festivalu u Požarevcu su iz Beograda.

Bilo je dobrih predstava, ali se nijedno glumačko umeće nije nametnulo da bi ušlo u konkurenciju sa bravurama viđenim u Beogradu, istakla je selektor Đurđija Cvetić.

Festival „Milivoje Živanović“ napravljen je u čast glumca i obaveza selektora da dovede zaista vrhunske glumce, dodala je Cvetić.

Još uvek se ne zna kojim redosledom će predstave igrati na svečanostima, sastav stručnog žirija bi trebalo da se odredi narednih dana. Direktor Centra za kulturu u Požarevcu Aleksandar Lukić kaže da bi novčana nagrada za najboljeg glumca festivala trebalo da bude na nivou prethodnih godina, odnosno 100.000 dinara.

Cena ulaznica od 500 dinara neće se menjati.

Kapacitet Velike sale CZK je 540 mesta, a u slobodnu prodaju bi trebalo da bude pušteno 330 ulaznica po predstavi.

17.Glumačke svečanosti Milivoje Živanović održavaju se od 2. Do 7.aprila u Centru za kulturu u Požarevcu.

 

Izbor predstava za 17.glumačke svečanosti

 

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE

"Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)": Slobodan Unkovski po tekstu Biljane Srbljanović

igraju: Anita Mančić, Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Svetlana Bojković, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović i Ivana Vuković.

 

BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE

"Doktor D.": Goran Marković

igraju: Dragan Petrović Pele, Boda Ninković, Milica Zarić, Pavle Pekić, Slobodan Ćustić, Srđan Dedić i Savo Radović.

 

NARODNO POZORIŠTE BEOGRAD

"Kanjoš Macedonović": Vida Ognjenović

igraju_ Igor Đorđević, Branislav Lečić, Predrag Ejdus, Branko Jerinić, Marko Baćović, Tanasioje Uzunović, Stela Ćetković, Zorana Bećić, Sena Đorović, Jelena Helc, Biljana Đurović, Marta Ćeranić, Aleksandar Đurica, Branko Vidaković, Zoran Ćosić, Radovan Miljanić, Nebojša Kundačina, Siniša Ubović, Pavle Jerinić i drugi.

 

ZVEZDARA TEATAR

"Kumovi": Dušan Kovačević

igraju: Predrag Miki Manojlović, Danica Maksimović, Milica Mihajlović, Branimir Brstina i Radoslav Milenković.

 

ATELJE 212

"Otac na službenom putu": Oliver Frljić, po delu Abdulaha Sidrana

igraju: Vlastimir Đuza Stojiljković, Branislav Trifunović, Hana Selimović, Feđa Stojanović, Aleksandra Janković, Ivan Jevtović, Danica Maksimović, Aljoša Vučković, Miodrag Krstović, Tanja Petrović, Nikola Jovanović, Erol Kadić, Irena Popović, Jelena Blagojević, Nina Raca, Gligorije Marinković i Miloš Klanšček.

pet

09.03.

2012.

Theater Man [neregistrovani] u 11:49

Re:

Volim pozoriste. SNP nazalost vrlo retko moze da igra i u Beogradu a kamoli po unutrasnjosti, imaju ogromnu scenu, vecu i od JDP. Seobe su dobra predstava ali scenografija je ogromna, traje 4. sata igra preko 50 glumaca... Zojkin san, SNP, jedna od losijih Mijacovih predstava.

Odgovori
uto

06.03.

2012.

Rajko (SNS) [neregistrovani] u 16:47

Zasto nema filma Parada?

Steta sto nema filma "Parada" na ovoj manifestaciji, pa da ga izbojkotujemo da lici!!!

Odgovori
uto

06.03.

2012.

Miki Kikiriki [neregistrovani] u 16:41

Nije Milivoje biciklo (da ti ga ukradu)

E, ljudi daj`te nesto uradite po pitanju nagrada za glumca veceri, jer ne ide da se dele one knjige iz edicije Branicevo. Blamaza! Nece glumci iz pristojnosti da kazu da je bezvezna nagrada.

Odgovori
uto

06.03.

2012.

Glumac amater [neregistrovani] u 16:34

Selekcija zadovoljavajuca

Hvala bogu da se resismo onog Bobe Đurovića,koji nas je 4 godine smarao sa predstavama i svojim stranackim izborom predstava za koje nije zasluzio ni dinar honorara. Ovaj put selekcija je vrlo dobra i obecava. Mozda je steta da nema SNP-a iz Novog Sada, ali ovo je za svaku pohvalu.

Odgovori
uto

06.03.

2012.

Milivoje Živanović [neregistrovani] u 16:29

Pitanje i racunica

Kapacitet Velike sale CZK je 540 mesta, a u slobodnu prodaju bi trebalo da bude pušteno 330 ulaznica po predstavi. Prostom racunicom dolazi se do 210 podeljenih ulaznica i posle se pitamo zasto je po pravilu prvih 5 redova poluprazno, osim na otvaranju. Odgovor neka da gospodin direktor. Moje misljenje da su to ulaznice koje se podele Javnim preduzecima i opstine i po neka karta za sponzore?

Odgovori

Ostavi komentar