Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 03. 2012.

Autor: 1

Budžet plaća dug Ljubičeva

Ugovor o kupoprodaji potroživanja kojim grad Požarevac kupuje dug JP Ljubičevo prema Dunav osiguranju, pred odbornicima je sednice skupštine grada zakazane za 9.mart. Radi se o starim dugovima od 640.000 i 7,2 miliona dinara koji su sa kamatama narasli čak osam puta.

Grad Požarevac se ovim ugovorom obavezuje da će Dunav osiguranju isplatiti dug od oko 31,5 miliona dinara.

Kako kaže gradonačelnik, Dunav osiguranje je otpisalo polovinu duga Ljubičeva, a grad će preostali iznos platati iz budžeta, u dve rate. Prva rata od 16 miliona dinara biće plaćena ove godine, a druga od 15,5 miliona u 2013.godini.

Grad ima viziju Ljubičeva kao turističkog centra za sport i rekreaciju. Grad želi da deblokira Ljubičevo kako bi ovo javno preduzeće bilo u mogućnosti da postane strateški partner bilo kojem investitoru koji je spreman da uloži novac, kaže Miodrag Milosavljević.


Isplata prve tramne uslediće po potpisivanju ugovora, kaže gradonačelnik.

 

Iznos od 16 miliona dinara koje grad namerava da plati Dunav osiguranju jednak je sredstvima u budžetu koja su predviđena za jednokratnu pomoć porodicama za rođenje deteta i refundaciju boravka trećeg deteta u vrtićima. Sa ovim novcem bi grad, na primer,  mogao dva puta da uveća pomoć Narodnoj kuhinji Crvenog krsta.

U budžetu za 2012.godinu za Ljubičevo je već predviđeno 19,7 miliona dinara na ime tekućih subvencija.

uto

06.03.

2012.

Eliot Nes [neregistrovani] u 16:19

Lajkovanje

Grad želi da deblokira Ljubičevo i uplati iznos od 16 miliona dinara Dunav osiguranju. Taj iznos jednak je sredstvima od kojima bi mogao da se napravi objekat od 300 kvadrada tj. deciji vrtic (bez opremanj). Hvala bogu, da idu izbori i da im vidimo ledja sto pre. Evo danas i amerikanci rekli da podrzavaju naprednjake, naravno bez Kostunice (to se nekako podrazumeva).

Odgovori

Ostavi komentar