Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 03. 2012. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Tanjug

Gradski čelnici razgovarali s radnicima "Želvoza"

Gradonačelnik Smedereva i predsednik Skupštine grada razgovarali su noćas sa radnicima "Želvoza". Radnicima predloženo da danas na sednici Skupštine grada prisustvuje 20-tak radnika u svojstvu građana, a da preostala većina radnika tok sednice prati u susednoj sali putem video bima.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević i predsednik Skupštine grada Branče Stojanović razgovarali su noćas sa radnicima "Želvoza" o deblokadi sale u kojoj bi danas trebalo da bude održana sednica Skupštine grada.

Umičević je radnicima koji su započeli protest u skupštinskoj sali predložio da odrede petočlanu delegaciju sa kojom će otići u Ministarstvo finansija na razgovor o rešenju problema isplate otpremnina zaposlenima koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Stojanović je predložio da danas na sednici Skupštine grada prisustvuje 20-tak radnika u svojstvu građana, a da preostala većina radnika tok sednice prati u susednoj sali putem video bima.

Time bi bilo omogućeno zasedanje Skupštine, a radnici i odbornici bi po povratku delegacije iz Beograda bili obavešteni o ishodu razgovora s državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Dušanom Nikezićem.

Oko 100 radnika, koji traže isplatu otpremnina i zaostalih zarad, odlučilo se u ponedeljak na proteste pošto je na njihov zahtev stigao odgovor iz Ministarstva ekonomije da za preduzeća u restrukturiranju, poput "Želvoza", nisu predviđena sredstva u budžetu za 2012.

Polovina njih je odlučila da prenoći u gradskoj skupštini kako bi privoleli odbornike da njihov problem stave na dnevni red današnjeg zasedanja.

Sednica je zakazana za 10 časova, a pored odluka neophodnih za funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova, na dnevnom redu sednice je inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije, kao i izbor strateskog partnera za sakupljanje i odlaganje čvrstog komunalnog otpada.

Nema komentara.

Ostavi komentar