Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2012.

Autor: 1

Čistili Dunavac

Ljubitelji prirode, ribočuvari i deca iz osnovne škole i vrtića u Kostolcu danas su čistili plažu Topoljar i deo za ribolovce na Dunavcu. Akciju je organizovao Eko pokret iz Kostolca povodom Međunarodnog dana voda.

Najveći deo plaže Topoljar danas su očistili školarci i deca iz vrtića.

Milosav Andrejić iz Eko pokreta kaže da je ovo jedan od načina da se mališani edukuju o značaju očuvanja životne sredine.

Andrejić kaže da rečne vode u Kostolcu i okolini nisu za pohvalu i da se pored problema sa pijaćom vodom koje je Kostolac imao prošle godine, često dešavalo da voda u Dunavcu nije bila ispravna za kupanje.

Smeće na Dunavcu nakupljalo se od jeseni. Plaža još uvek ne radi, tako da se nije ni čistila. Sa druge strane kanala ribočuvarska služba je za pecaroše obezbedila korpe za otpatke koje se redovno prazne, kaže direktor službe Ribarstvo Dunavac, Siniša Dražić.

U Srbiji se danas različitim manifestacijama obeležava Svetski dan voda.

Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", ovogodišnja tema obeležavanja "Voda i hrana - dostupnost i bezbednost", odabrana je sa ciljem skretanja pažnje javnosti na vodu kao važan faktor u proizvodnji hrane, kao i na činjenicu koliko su velike količine vode potrebne za njenu proizvodnju.

pet

30.03.

2012.

Djole [neregistrovani] u 08:09

A pecanski dunavac

Zasto se od mulja ne ocisti i pecanski dunavac koji zagadjuje vodu na srednjem dunavcu kod plaze u Kostolcu?Da li ce se iko od nadleznih ozbiljno pozabaviti sa godisnjim rezultatima ispitivanja kvaliteta vode na kostolackom kupalistu plaza topoljar ili ce mo stalno svake godine gledati ove promotivne akcije za zamajavanje javnosti, bez ikakve kvalitetne reakcije u cilju resavanja sustinskih pitanja i problema koji mogu biti visestruko korisni za lokalnu zajednicu.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije