Radio Boom93 :: Info http://boom93.com/info/rss.html sr http://boom93.com/img/logo.png Radio Boom93 :: Info http://boom93.com/info/rss.html Stigla jesen! http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50885/stigla-jesen%21.html Jesen na severnoj Zemljinoj polulopti je počela danas u 3.54 sati, dok istovremeno za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće. ]]>

Kako je saopštilo Astronomsko društvo "Ruđer Bošković", na dan početka jeseni Sunce će izaći u 6.26 minuta, a zaći u 18.34 sati.

To znači da će obdanica da traje 12 sati i osam minuta, a noć 11 sati i 52 minuta. 

Na dan jesenje ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta. 

Obdanica i noć će biti iste dužine 26. septembra.

]]>
Sun, 23 Sep 2018 04:06:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50885/stigla-jesen%21.html
Kinezi se šire u Smederevu, biće i novi industrijski park http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50881/kinezi-se-sire-u-smederevu-bice-i-novi-industrijski-park.html Tokom posete srpske državne delegacije Kini potpisana su i dva dokumenta koji se odnose na Železaru Smederevo i izgradnju industrijskog parka u Smederevu. ]]>

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potpisao je u sredu u Tjenđinu sa predstavnikom kineske pokrajine Hebej Memorandum o razumevanju, koji se odnosi na Železaru, a Protokol o razumevanju koji se odnosi na izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka, potpisao je sa kineskom kompanijom Hbis. 

Prema njegovim rečima, očekuje se da kineski Hbis do kraja meseca uputi Vladi Srbije master plan o industrijskom parku, kada će se preciznije znati koliko će industrija u parku poslovati i "kog gabarita" će biti. 

"Verujem da će Kinesko-srpski industrijski park u Smederevu, kad taj projekat bude realizovan, imati kapacitet da uposli oko 20.000 ljudi. To je od velikog značaja, ne samo za Smederevo, veće će to biti veoma značajno za čitav okrug, ali i za bužet Republike Srbije", rekao je Stevanović, koji je u poseti Kini kao član delegacije Srbije, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem. 

Državni sekretar je istakao da su u potpisanim dokumentima već definisani rokovi i dinamika realizacije projekta. 

Prva faza će, kako se očekuje, biti završena u naredne dve godine, a druga 2021. i 2022. godine. 

"U Industrijskom parku će, na površini od oko 400 hektara, biti locirana proizvodnja sofisticirane opreme u mašinskoj i elektro industriji, zatim proizvodnja građevinskog materijala, industrija zelene energije, komponente za automobile koji se pokreću na nova pogonska goriva. Imaćemo sve što je u duhu inovacija, novih tehnologija i što stvara novu i veću vrednost", rekao je Stevanović. 

On je dodao da će svakako biti zastupljeni i radno intenzivni projekti, a paralelno sa njima razvijaće se i kapitalno intenzivni, što je, kako je rekao, veoma značajno za ekonomski rast Srbije. 

Stevanović je rekao da je dat poseban značaj potpisanim dokumentima, i tako što su dvojica predsednika, Vučić i Si Đinping, u direktnom razgovoru pomenuli ta ulaganja. 

"Poseta je, i sam predsednik je rekao, možda najbolja i najinteresantnija najznačajnija za Srbiju do sada. Ja sam u lično ime i u ime Ministarstva privrede, jako zadovoljan posetom Kini i verujem u dobre rezultate koji će uslediti", zaključio je Stevanović.

]]>
Sun, 23 Sep 2018 00:54:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50881/kinezi-se-sire-u-smederevu-bice-i-novi-industrijski-park.html
Podela bodova na „Vašarištu“ http://boom93.com/info/sport/50890/podela-bodova-na-%E2%80%9Evasaristu%E2%80%9C.html U okviru 6. kola Srpske lige grupa Zapad Mladi radnik 1926 iz Požarevca ugostio je ekipu Jedinstva iz Uba. ]]>

U jednoj teškoj utakmici bez dosta šansi ove dve ekipe su podelile bodove. Prvi šansu na utakmici beležimo u 23 minutu utakmica za domaću ekipu Mladog radnika. Igrač Jovan Mladenović je sa oko 20 metara uputio šut ka golu Jedinstva. Lopta je prošla tik iznad prečke golmana iz Uba Jovanovića. U 29 minutu ekipa Jedinstva  kada je lopta pala na 5 metara od gola Mladog radnika. Loptu je zahvatio napadač Jedistva Radojčić koji ju je posalo „nebu po oblake“. Do kraja poluvremena nije bilo značajnijih šansi pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvreme donelo je isti titam kao i prvo.  Vodila se velika borba na sredini terena između ove dve ekipe. Prvu šansu u drugom poluvremenu beležimo u 51. minutu za Požarevljane. Janković je uzeo loptu na sredini terena prošao pored igrača Jedinstva i dodao loptu Mladenoviću. On šutira ali lopta prolazi pored stative. Najozbiljniju šansu za gol imala je ekipa Jedinstva u 71. minutu utakmice. Ispred gola Mladog radnika našao se igrač Jedinstva Radojičić koji je uspeo da uputu nezgodan šut. Krajnim naporom golman Požarevljana Savić uspeo je da uhvati ovu loptu. Ekipa Jedinstva imala je još jednu prilku da postigne gol u 83 minutu utakmice. Udarac ka golu  Mladog radnika je Cvetković, ali je golman Savić je uspeo da ukroti i ovaj šut. Do kraja utakmice nije bilo značajnijih uzbuđenja pa je utakmica završena bez golova.

Posle odigranih 6. kola odbrana Mladog radnika dozvolila je samo jedan primljen gol. Posle ovog kola Požarevljani su na 5. mestu sa 9 osvojenih bodova. U sledećem kolu ekipa Mladog radnika 1926 putovaće u Smederevo gde će se sastati sa istoimenom ekipom.

]]>
Sat, 22 Sep 2018 22:49:00 +0100 Sport http://boom93.com/info/sport/50890/podela-bodova-na-%E2%80%9Evasaristu%E2%80%9C.html
MRK Požarevac: Cilje je brzi povratak u najelitnije rukometno takmičenje http://boom93.com/info/sport/50888/mrk-pozarevac-cilje-je-brzi-povratak-u-najelitnije-rukometno-takmicenje.html Muški rukometni klub Požarevac je prošle godine u Superligi Srbije zauzeo pretposlednje mesto na tabeli, pa će se ove godine takmičiti u nižem rangu takmičanja. Požarevljani će učestvovati u Super B ligi Sever-Centar. ]]>

Nebojša Đokić, sportski direktor MRK Požarevac kaže da je klub napustilo 8 igrača. Crvenu zvezdu je pojačalo 6 igrača dok su dva igrača svoje karijere nastavili u inostranstvu. On navodi da je u klub došlo 5 igrača koji po kvalitetu zaslužuju da budu deo ove ekipe.

„Ekipa Požarevca je ove godine dosta podmlađena i pojačana sa perspektivnijim i mlađim  igračima. Mislimo da je ovogodišnji sastav dosta kvalitetan za ovaj rang takmičenja. Klub su napustili Živković, Galfi, Knežević, Radisavljević, Janketić, Dimić, Nikolić, Popović, dok su u ekipu došli Pavle Bešir, Luka Vujović. U klub su se vratili golman Jovica Vitas, Strahinja Popović i Zbiljić.“ rekao je Đokić.

Nebojša Đokić dodaje da se očekuje da Požarevac ove sezone bude među vodećim ekipama u SuperB ligi. On navodi da je ovogodišnja liga dosta jaka pošto su se i ostale ekipe dosta dobro pojačale. Đokić još i kaže da Požarevljani mogu i do Superlige, pošto nekoliko klubova iz najjačeg takmičenja u zemlji nije još uspelo da se organizaciono spremi.

„Ukoliko bi MRK Požarevac nekom drugom administrativnom odlukom se vratio u Superligu, onda bi morali dodatno da se pojačamo. U tom slučaju bi doveli još jednog pivotmena i beka koji bi igrao u odbrani, jer nam fali u iskustvo. Na toj poziciji nam fali malo stariji igrač koji će „kockice“ u odbrani da složi.“ naglasio je Đokić.

U iščekivanju odluke o konačnom ligaškom statusu ove sezone, ekipa Požarevca će u prvom kolu igrati protiv još jednog bivšeg Superligaša. Požarevljani danas putuju u Crvenku gde će se sastai sa istoimenom ekipom. U sledećem kolu ekipa Požarevca će pred svojom publikom ugostiti ekipu Loznice.

]]>
Sat, 22 Sep 2018 11:16:00 +0100 Sport http://boom93.com/info/sport/50888/mrk-pozarevac-cilje-je-brzi-povratak-u-najelitnije-rukometno-takmicenje.html
Najavljeno zatvaranje "divljih" odeljenja fakulteta i visokih škola http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50879/najavljeno-zatvaranje-%22divljih%22-odeljenja-fakulteta-i-visokih-skola.html Prosvetna inspekcija počela je da kontroliše nelegalna izdvojena odeljenja fakulteta i visokih škola. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je akcija krenula iz Požarevca i Vranja, te da nijedan kraj neće biti pošteđen. ]]>

Ministarstvo prosvete do sada je otkrilo više od 50 "divljih" odeljenja privatnih i državnih visokoškolskih ustanova.

"Dostavili smo inspekciji spisak sa pedesetak ustanova, ali ima ih i više. Neverovatno, ali otkrili smo čak tri državna doma koja finansiramo a nemaju akreditaciju za rad" izjavio je Šarčević posle jučerašnje sednice Odbora za obrazovanje, na kojoj su usvojeni predlozi izmena Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o regulisanim profesijama.

Izmenama koje je prihvatio odbor "stari" studenti dobiće rok od godinu dana da diplomiraju.

"Ne postoji zakonski osnov da se rok za završetak studija produži i prvoj generaciji "bolonjaca" "objasnio je Šarčević.

"Kao i pre dve godine, poslaću preporuku svim fakultetima da im ne naplate reupis i na taj način da im produže rok. Ranije je preporuku poslušalo 80 odsto fakulteta. Nisu samo oni kojima je novac najvažniji."

Izmene zakona predviđaju i priznavanje oko hiljadu doktorata koji su stečeni u ustanovama koje nisu imale potrebne saglasnosti za njihovo izdavanje. Ukupno 103 takva doktorata, i to zaposlenih u visokom obrazovanju, osporila je Komisija za akreditaciju.

]]>
Sat, 22 Sep 2018 00:44:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50879/najavljeno-zatvaranje-%22divljih%22-odeljenja-fakulteta-i-visokih-skola.html
Lovci pronašli lobanju nestale starice http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50883/lovci-pronasli-lobanju-nestale-starice.html U blizini sela Knežica kod Petrovca na Mlavi, grupa lovaca prošle sedmice pronašla je ljudske kosti, za koje se sumnja da pripadaju Milici Ivković (88), nestaloj pre pet godina. Lovci su o ovom otkriću odmah obavestili policiju, koja je ubrzo pristigla i obavila uviđaj. ]]> Na licu mesta pronađeni su ljudska lobanja, jedan pršljen i jedna kost, dužine oko 25 santimetara, pišu Novosti.

Pored ovih ostataka tela, nađene su i plava ženska kecelja i plava marama. Fotografije ostataka ove odeće policija je, radi prepoznavanja, pokazala Milinki Milosavljević, koja je 2013. godine prijavila nestanak svoje majke Milice Ivković (88).

Ćerka je prepoznala odeću i izjavila da je ona pripadala njenoj majci, koja je, inače, bolovala od demencije, skleroze i reume.

Teško bolesnoj ženi pre pet godina izgubio se svaki trag na mestu zvanom „Dabovac“, dok se sa kolibe vraćala kući. Iako je ćerka prepoznala odeću, tužilac je naložio obavljanje DNK analize, kako bi se nepobitno utvrdio identitet nastradale osobe.

]]>
Sat, 22 Sep 2018 00:02:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50883/lovci-pronasli-lobanju-nestale-starice.html
Zbog bezbednosti zatvoren nadvožnjak u Kostolcu http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50876/zbog-bezbednosti-zatvoren-nadvoznjak-u-kostolcu-.html Građevinska inspekcija je zatvorila za saobraćaj nadvožnjak u Kostolcu. Ovo je učinjeno zbog bezbednosti građana, saopštila je danas gradska uprava u Požarevcu. ]]>

U saopštenju se navodi i da je građevinska inspekcija prekontrolisala sve mostove i nadvožnjake na teritoriji grada.

Upućena je molba građanima da koriste alternativne putne pravce. Dodaje se da su oni obeležni odgovarajućim saobraćajnim znacima.

Kontrola mostova i nadvožnjaka je vršena, kako piše, po nalogu gradonačelnika.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 15:27:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50876/zbog-bezbednosti-zatvoren-nadvoznjak-u-kostolcu-.html
Otvorena izložba Istorijskog arhiva Požarevac http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50873/otvorena-izlozba-istorijskog-arhiva-pozarevac.html U četvrtak 20. septembra u prostorijama Galerije savremene umetnosti u Požarevcu, otvorena je izložba povodom 70 godina postojanja i rada Istorijskog arhiva Požarevac. ]]>

Izložba pod imenom „ RETROSPEKTIVA – IZLOŽBE I IZDANJA, 2003 – 2018. Istorijski arhiv Požarevac svom Gradu i Otadžbini...“ otvorena je u juče u prostorijama Galerije savremene umetnosti. Ova izložba je deo projekta „ Arhiv u 21. Veku“ kojim  Istorijski arhiv Požarevac obeležava sedamdeset godina svog postojanja i rada. Ova izložba biće otvorena do 14. oktobra 2018. godina.

Izložbu su otvorili gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović i Jasmina Nikolić direkotrka Istorijsog arhiva Požarevac.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 15:21:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50873/otvorena-izlozba-istorijskog-arhiva-pozarevac.html
Dvoje novih sudija na dužnosti u Privrednom sudu u Požarevcu http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50870/dvoje-novih-sudija-na-duznosti-u-privrednom-sudu-u-pozarevcu.html Na svečanoj sednici sudija Privrednog suda u Požarevcu, dana 17. septembra 2018.godine stupilo je na dužnost dvoje novih sudija tog suda, po predlogu Visokog saveta sudstva, a na osnovu Odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, donete od strane Narodne skupštine Republike Srbije i objavljene u Službenom glasniku Republike Srbije, broj 57 od 25. jula 2018.godine. ]]>

Jovanka Henc, dosadašnji sudijski pomoćnik i sekretar Privredog suda u Požarevcu i Srđan Stojilković, dosadašnji sudijski pomoćnik Privrednog suda u Požarevcu položili su svečanu zakletvu dana 15. septembra 2018.godine u Domu Narodne skupštine.


Tako će Privredni sud u Požarevcu od sada, sa novim sudijama ukupno imati 6 sudija, a u skladu sa Odlukom Visokog saveta sudstva o broju sudija u sudovima.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 14:56:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50870/dvoje-novih-sudija-na-duznosti-u-privrednom-sudu-u-pozarevcu.html
Nabavka montažne garaže: Izmenjena dokumentacija i produžen rok za ponude http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50869/nabavka-montazne-garaze-izmenjena-dokumentacija-i-produzen-rok-za-ponude.html Za sedam dana je produžen rok za dostavljanje ponuda za kupovinu i postavljanje montažnog parkinga u Požarevcu. Otvaranje ponuda koje je bilo zakazano za danas, trebalo bi da se održi narednog petka, a tekst konkursne dokumentacije je izmenjen u pogledu dokazivanja traženih standarda. ]]>

Do izmene konkursne dokumentacije za nabavku novog montažnog parkinga koji bi trebalo da bude postavljen na parkiralištu kod hotela „Dunav“ došlo je nakon što je jedan od potencijalnih ponuđača zatražio pojašnjenje uslova koji se odnose na dokazivanje standarda.

Naime, jedan od dodatnih uslova koji i ponuđači trebalo da ispunjavaju u pogledu standarda i kontrole kvaliteta je da sve usluge, oprema, kao i svi primenjeni materijali moraju da ispunjavaju važeće srpske standarde (SRPS), kao i da se u slučaju da ne postoji odgovarajući srpski standard, ispunjavaju  odgovarajuće evropske standarde (EN).

U dokazivanju ovih uslova u prvobitno objavljenoj dokumentaciji su navedene fotokopije sertifikata koji moraju da budu važeći na dan otvaranja ponuda.

U izmenjenoj dokumentaciji koja je objavljena juče, naručilac Gradska uprava je izmenila tekst tako što je navela da se dokazi o ispunjenosti standarda, a što se odnosi na sertifikate, ateste za ugrađeni materijal i garancije proizvođača , dostavljuju uz  zapisnik o primopredaji objekta.

U ovoj javnoj nabavci je inače predviđeno da garantni rok za ugrađene elemente ne sme da bude kraći od 5 godina, а u modelu ugovora to da je izvođač dužan da ateste i garanciju proizvođača dostavi prilikom potpisivanja zapisnika o primopredaji objekta.

Kako je do izmena došlo jedan dan pred istek roka za podnošenje ponuda, on je produžen do narednog petka.

Javna nabavka za montažnu garažu procenjena je na 37,5 miliona dinara, bez PDV-a.

Podrazumeva izradu tehničke dokumentacije, konstruktivnih i ostalih elemenata čelnične metalne konstrukcije, isporuku opreme i montažu, kao i puštanje u rad objekta.

Montažni parking bi trebalo da bude postavljen u Takovskoj ulici na parkiralištu „Hotel Dunav“.

Trenutno je na ovom parkiralištu 70 obeleženih parking mesta. Proširenje kapaciteta ovog  

Parkirališta grad namerava da ostvari uvođenjem parkiranja na drugom nivou, na metalnoj montažno-demontažnoj platformi na stubovima. Podloga za parkiranje na drugom nivou bi trebalo da bude limena, a prošireno parkiralište bi trebalo da ima više od 140 parking mesta.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 14:46:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50869/nabavka-montazne-garaze-izmenjena-dokumentacija-i-produzen-rok-za-ponude.html
Preventivni pregledi u Opštoj bolnici i Domovima zdravlja http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50868/preventivni-pregledi-u-opstoj-bolnici-i-domovima-zdravlja.html Akcija besplatnih preventivnih pregleda organizuje se 23. septembra 2018. godine od 8-16 časova u Opštoj bolnici u Požarevcu i Domovima zdravlja u Požarevcu, Velikom Gradištu, Kučevu, Golupcu i Malom Crniću. ]]>

U Opštoj bolnici u Požarevcu zainteresovani pacijenti mogu obaviti opšte medicinske preglede poput EKG-a i merenja krvnog pritiska, a od laboratorijskih analiza, krvnu sliku, tumor marker jajnika, kao i tumor marker prostate.

U Domovima zdravlja u Požarevcu, Velikom Gradištu, Kučevu, Golupcu i Malom Crniću će se obavljati opšti medicinski pregledi i analize krvne slike pacijenata.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 14:06:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50868/preventivni-pregledi-u-opstoj-bolnici-i-domovima-zdravlja.html
Danas dan bez automobile u više od 40 gradova i opština http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50866/danas-dan-bez-automobile-u-vise-od-40-gradova-i-opstina.html Stalna konferencija gradova i opština je u okviru Evropske nedelje mobilnosti organizovala akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“. U okviru ove akcije, SKGO je pozvala predsednike opština i gradonačelnike da ličnim primerom podrže principe Evropske nedelje mobilnosti tako što će danas na posao doći bez automobila (pešice, javnim prevozom, biciklom). Akciju je podržalo više od 40 gradova i opština u Srbiji. U gradskoj upravi Grada Požarevca tvrde da su se priključili ovoj akciji i da je gradonačelnik jutros "pešaka" došao na posao. ]]>

Raznovrsnim aktivnostima, manifestacijama i dešavanjima tokom cele nedelje, zatvaranjem ulica za saobraćaj, predavanjima o bezbednosti i slično, Evropsku nedelju mobilnosti će obeležiti 20 gradova i opština u Srbiji. Međutim, kako nam je portparol Grada Požarevca rekao oni će to uraditi u oktobru, organizovanjem akcija pešačenja u okviru obeležavanja 15. oktobra, Dana oslobođenja Grada Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra, i u koju je ove godine uključeno preko 2600 gradova i opština iz 50 država sa više od 250 miliona stanovnika.

Cilj Evropske nedelje mobilnosti je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere u gradu ili opštini učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka. Tema ovogodišnje kampanje je multimodalnost – kombinovanje različitih vidova prevoza i zbog toga odabran je slogan „Kombinuj i kreći se!”.

Čelni ljudi lokalnih samouprava ovom akcijom promovišu zdrave životne navike kod stanovništva, pešačenje i biciklizam, i ukazuju na potrebu da se započne rešavanje problema u gradovima izazvanih prevelikom upotrebom motornih vozila.

Akciju su podržali gradonačelnici Beograda, Smedereva, Zaječara, Pančeva i drugih gradova.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 12:09:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50866/danas-dan-bez-automobile-u-vise-od-40-gradova-i-opstina.html
Postavljeni brojači slobodnih parking mesta http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50864/postavljeni-brojaci-slobodnih-parking-mesta.html Javno komunalo preduzeće „Parking servis“ Požarevac postavilo je prve brojače slobodnih parking mesta. ]]>

Brojači parking mesta postavljeni su u ulici Moše Pijade kod Centralne apoteke i u Drinskoj ulici kod zgrade Načelstva. Ti brojači pokazivaće broj slobodnih mesta na zatvorenim parkilaištima kod pijace „Krug“ i kod zgrade „Načelstva.

Marija Papović, direktor JKP „Parking servis“ za Boom93 kaže da su brojači parking mesta projekat na kome ovo javno preduzeće radi od početka godine. Prema njenim rečima cilj ovih brojača mesta je da skraćenje vremena traženja slobodnog parking mesta u gradu kao i rasterećivanje zatvorenog parkirališta kod pijace „Krug“, tako što će vozače preusmeriti na ostala zatvorena parkirališta kod zgrade „Načelstva“ i Doma Omladine.

Marija Papović je najavila da će u nastavku projekta biti postavljeno još ovakvih brojača slobodnih parking mesta.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 11:45:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50864/postavljeni-brojaci-slobodnih-parking-mesta.html
ŽFK Požarevac ponovo pred teškim zadatkom http://boom93.com/info/sport/50863/zfk-pozarevac-ponovo-pred-teskim-zadatkom.html U sklopu 5. kola Superlige Srbije za žene, u nedelju 23. septembra na Gradskom stadionu u Požarevcu sa početkom u 15 časova i 30 minuta, ŽFK Požarevac ugostiće ekipu Mašinca iz Niša ]]>

Nakon dva ubedljiva poraza protiv Spartaka iz Subotice(8:0) i Sloge iz Zemuna(4:0), ekipu ŽFK Požarevac očekuje još jedan težak zadatak u vidu ekipe Mašinca koja je trenutno na deobi prvog mesta sa Slogom iz Zemuna. Mašinac trenutno ima maksimalnih devet bodova, a zvanično se nalazi na drugom mestu isključivo zbog ''lošije'' gol razlike u donosu na zemunsku Slogu. 


Mašinac je tradicionalno težak protivnik našeg tima. U prethodnoj sezoni na obe utakmice viđeno je šest pogodaka. Požarevljanke su u prvom meču izvukle bod igrajući 3:3, dok su kao gosti poražene sa ubedljivih 6:0.

U sledećem kolu koje će na programu biti odigrano 29. septembra ženski fudbalski tim iz Požarevca, gostovaće ekipi Vojvodine.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 11:09:00 +0100 Sport http://boom93.com/info/sport/50863/zfk-pozarevac-ponovo-pred-teskim-zadatkom.html
Asfaltirana Кarađorđeva ulica http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50862/asfaltirana-%D0%BAaradjordjeva-ulica.html Nedavno asfaltirana Кarađorđeva ulica puštena u saobraćaj. ]]>

Dužina novoasfaltirane ulice iznosi 578 metara a vrednost radova procenjena je na 4 miliona dinara. Ulicu su u saobraćaj pustili predsednik opštine Duško Nedinić i predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 11:08:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50862/asfaltirana-%D0%BAaradjordjeva-ulica.html
Uhapšeni zbog stavljanja u promet opojnih droga http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50861/uhapseni-zbog-stavljanja-u-promet-opojnih-droga.html Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Velikom Gradištu uhapsili su D.A. (24) iz okoline Kruševca, S.M. (23) iz okoline Velikog Gradišta i N.B. (21) iz okoline Požarevca zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. ]]>

Policija je u automobilu u kojem su se nalazili osumnjičeni, u torbi u gepeku pronašla 128 paketića sa  728  grama marihuane, dok je ispod vozačevog sedišta u paklici cigareta pronađeno neupakovanih 11,8 grama ove opojne droge.

Кasnije je, prilikom pretresa, u stanu  N.V. pronađeno još 13,2 grama marihuane. Po nalogu zamenika   Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 11:00:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50861/uhapseni-zbog-stavljanja-u-promet-opojnih-droga.html
Poginuo tokom berbe kukuruza http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50858/poginuo-tokom-berbe-kukuruza.html Mališa Radošević (45) iz Knežice kod Petrovca na Mlavi izgubio je život na svojoj njivi, usled teških povreda koje mu je naneo berač kukuruza. Do ove nesreće došlo je u četvrtak ujutru, dok se Mališa nalazio sam na svojoj njivi, u ataru Knežice. ]]>

Njegovo beživotno telo, oko 12 sati, pronašao je jedan od meštana, kojeg je Mališina majka poslala da vidi šta se s njim dešava, jer se duže vreme nije vraćao s njive, na koju je otišao oko četiri sata ujutru. Ekipa Hitne pomoći koja je stigla na lice mesta iz Petrovca na Mlavi, mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka.

Prilikom uviđaja, utvrđeno je da je Mališa nastradao kada je pokušao da otkloni kvar na beraču, ali prethodno nije isključio ni berač, ni traktor. Zbog toga ga je zahvatio kardan, koji je povezivao ove dve poljoprivredne mašine, usled čega su nastupile smrtonosne povrede. Pošto je utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti, tužilac nije naložio obdukciju i telo je predato porodici radi sahrane.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 10:43:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50858/poginuo-tokom-berbe-kukuruza.html
Preminuo za volanom, pa sleteo s puta http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50854/preminuo-za-volanom-pa-sleteo-s-puta.html Radovan Kragulj (70) iz Beograda preminuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolini Golupca, na putu Brnjica-Dobra. Do nesreće je došlo kada je on naglo skrenuo s kolovoza i sleteo na obalu Dunava. ]]>

Njegovo beživotno telo u autu uočila je grupa radnika koja se zaputila u šumu zbog seče drva. Oni su odmah nazvali policiju, a uskoro je stigla i ekipa Hitne pomoći, koja je mogla samo da konstatuje smrt vozača.

Policija je u blizini mesta ove nesreće naišla na ribolovce, koji su izjavili da su čuli snažan prasak. Međutim, nisu se obazirali, jer su mislili da ga je izazvalo miniranje u obližnjem kamenolomu.

Po nalogu dežurnog tužioca, telo vozača poslato je na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Pretpostavlja se da je on zaspao za volanom, ili mu je pozlilo usled slabosti srca.


]]>
Fri, 21 Sep 2018 10:37:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50854/preminuo-za-volanom-pa-sleteo-s-puta.html
Pretio batinama ćerki i supruzi http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50851/pretio-batinama-cerki-i-supruzi.html Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikom Gradištu, odredio je jednomesečni pritvor za Ž.S. (76) iz Sirakova, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. ]]>

Pritvor mu je određen na predlog osnovnog javnog tužioca da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo. Osumnjičeni se tereti da je 15. septembra, u svojoj porodičnoj kući u Sirakovu, verbalno napao ćerku J.S. (23) i suprugu M.S. (70). Zatim je dohvatio štap i zapretio da će njime da ih pretuče.

Po njihovoj prijavi, ubrzo je stigla policija i uhapsila osumnjičenog. Inače, on je već dva puta uslovno osuđen zbog nasilja u porodici, 2014. i 2017. godine, što bi trebalo da bude od uticaja prilikom određenja kazne nakon sudskog postupka.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 10:27:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50851/pretio-batinama-cerki-i-supruzi.html
Podrška odraslim osobama sa invaliditetom http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50856/podrska-odraslim-osobama-sa-invaliditetom.html Udruženje Veritas uz finansijsku podršku Grada Požarevca i u partnerstvu sa Centrom za Socijalni rad Požarevac, od aprila sprovodi aktivnosti u cilju podrške odraslim osobama sa invaliditetom i dobijanja prostora za celodnevni boravak. ]]>

Aktivnosti se odvijaju u popodnevnim časovima u prostoru Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Aktivnosti su prožete druženjem, kreativnim radom i sportskim aktivnostima i usmerene su na očuvanje i unapređenje kapaciteta odrslih osoba sa invaliditetom kao i kapaciteta njihovih porodica.

U sredu 26. septembra 2018. godine od 12 časova u centru grada kod knjižare Laguna biće organizovana izložba radova odraslih osoba sa invaliditetom, najavila je Jasmina Turudić, rukovodilac Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 10:26:00 +0100 Lokalne vesti http://boom93.com/info/lokalne-vesti/50856/podrska-odraslim-osobama-sa-invaliditetom.html