Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

09. 11. 2018.

Autor: N.Milić Izvor: Boom 93

Međunarodni karate turnir u Požarevcu

U nedelju 11. novembra u Kulturno sportskom centru u Požarevcu sa početkom u 10 časova i 30 minuta, održaće se međunarodni karate turnir „Balkan open“.

Bane Dmitrović, predsednik i glavni trener sportsko rekreativne asocijacije „KK Požarevac 92“, kao i jedan od glavnih organizatora ove manifestacije najavio je predstojeći turnir.

„ Po prvi put organizujemo u Požarevcu „Balkan open“ karate turnir i cilj nam je da nizom takvih akcija promovišemo naš grad kao karate destinaciju. Zbog toga smo se potrudili da napravimo odličan secenski efekat gde će po prvi put karate takmičenje u Požarevcu biti realizovano na bini koju je nabavio grad“.

Pored takmičarskog dela, publika će moći da prati i revijalni deo.

„ Tokom svečanog otvaranja imaćemo i revijalni program na kome će se predstaviti brojna deca koja treniraju u klubu. Takođe, po prvi put, publici će se predstaviti i deca sa smetnjama u razvoju. Naša organizacija već duži vremenski period radi sa njima i cilj je da od sledeće godine srpska karate unija u svom redovnom kalendaru takmičenja uvrsti i disciplinu za decu sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju. Nadamo se da će publika u velikom broju doći i podržati mališane“ rekao je Dmitrović.

Očekuje se da će učešće uzeti 30 klubova, odnosno oko 500 takmičara. Pored takmičara iz Srbije, svoje veštine će prezentovati i borci iz Makedonije i Rumunije.

Takmičenje organizuje Srpska karate unija pod pokroviteljstvom Svetske karate konfederacije i uz pomoć grada Požarevca, Kulturno sportskog centra Požarevac, Sportskog saveza grada Požarevca, Sportsko rekreativne asocijacije, kao i Centra za kulturu Požarevac.

Požarevac domaćin Svetskog prvenstva sledeće godine

„ Nakon dva meseca dugotrajne borbe uspeli smo da izlobiramo čelnike Svetske karate konfederacije i tako dobijemo organizaciju Svetskog prvenstva sledeće godine u novembru mesecu. To će biti jedan impozantan sportski događaj gde očekujemo učešće preko 1000 takmičara iz više od 30 zemalja sveta.  Pet dana, koliko trajeprvenstvo, posetiće nas gosti iz čitavog sveta što će biti ozbiljan finansijski interes za sam grad“ istakao je Dmitrović.

Nema komentara.

Ostavi komentar