Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 12. 2010.

Izlio se Lim, rastu Drina i Sava

Izlio se Lim u Prijepolju, ugroženo 10 domaćinstava. U porastu Drina i Sava. Osim Prijepolja ugroženi i Užice, Šabac, Loznica, Bogatić, Koceljeva i Ljubovija.

Proglašene su redovne odbrane od poplava u svim ugroženim područjima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled obilnih padavina u Crnoj Gori, talas poplava došao je i do Prijepolja, gde je Lim u stalnom porastu.

Kiša koja pada u tom gradu dodatno otežava situaciju, a kako kažu u jedinici Sektora za spasavanje, čiji su pripadnici na terenu tokom noći, očekuje se porast vodostaja reke Lim.

Voda je došla pod konstrukcioje ivanjskog mosta.

Porast nivoa Lima prouzrokovao je i rast Drine pa su ugrožena i mesta uz tu reku, Bogatić i Ljuboviju u kojoj je već do sada evakuisano oko 60 ljudi.

U Ljuboviji je poplavljeno etno selo, a voda sa česme više nije za piće.Tokom noći očekuje se rast ovih reka.

"Nivo i Lima i Drine raste. U kojoj meri, videćemo - prosto niko ne može da kaže do kada će kiša stati", kaže načelnik Uprave za upravljanje rizicima Branko Jovanović.

"Ali, ono što je bitno je da postoji aktivna i profesionala briga i da ljudi rade na terenu, da su spremni da pomognu onima koji budu ugroženi", rekao je on.

Jovanović je joč kazao da ne očekuje evakuciju stanovništva tokom noći između srede i četvrtka, ali da se nadležni pripremaju za to, u slučaju da bude potrebno.

Deo priobalja reke Tamnave takođe je poplavljen, a nivo reke Save je u konstantnom porastu.

U opštini Koceljeva je došlo do plavljenja puta na pravcu Koceljeva - Crniljevo.

Put je poplavljen na dva mesta, zbog čega je saobraćaj otežan i odvija se jednom trakom.

Stanovništvo ugroženog područja je obavešteno o opasnosti od poplava, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije tokom noći nadgledaće teren i reagovati u skladu sa uslovima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije