Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Uklonjeni portreti Nataše Mićić i Tomislava Nikolića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

10. 12. 2010. Izvor:Beta

Uklonjeni portreti Nataše Mićić i Tomislava Nikolića

Portreti nekadašnjih predsednika Skupštine Srbije, Nataše Mićić i Tomislava Nikolića, uklonjeni su u petak iz hola Doma Narodne skupštine, gde su bili zajedno sa portretima svih predsednika parlamenta.

Te dve slike su medju 26 portreta predsednika Skupštine koje je naslikao akademski slikar iz Sombora Dragan Stojkov, a koji su izazvali negodovanje pojedinih poslanika i javnosti.

Nekadašnji predsednik Skupštine, koji je na toj funkciji bio svega nekoliko dana, Tomislav Nikolić kazao je agenciji Beta da nije tražio da njegov portret bude skinut i da je u medijima jedino govorio da izložena slika ne liči na njega. Nikolić je kazao da ga niko nije obavestio ni kada su postavljali njegovu sliku, ni sada kada su je skinuli.

Slike Dragana Stojkova, kako su ranije pisali mediji, koštale su oko četiri miliona dinara, odnosno svaki portret je koštao oko 150.000 dinara. Mediji su pisali i da je taj posao sproveden netransparentno i bez tendera, a da je bio poveren službi protokola. Ideja da se naslikaju predsednici Skupština bila je ideja šefa protokola Vojislava Glišića koji je zbog negativnih reakcija polovinom novembra ponudio ostavku.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije