Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 12. 2010.

Neophodan uvoz mleka

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je u petak u Novom Sadu da je neophodan uvoz mleka, jer tržištu Srbije mesečno nedostaje izmedju 10 i 15 miliona litara.

"Analiza u novembru je pokazala da prilikom proizvodnje i otkupa sirovog mleka imamo izmedju 10 i 15 miliona litara mleka manje od potreba tržišta. To govori da su u Srbiji stočarstvo i proizvodnja mleka već duže vremena destimulisani", rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Produktnoj berzi.

On je ocenio da povećanje premija za mleko nije dovoljno, s obzirom na to da su u okruženju one znatno veće, o čemu govori i podatak da je ove godine iz Srbije izvezeno preko 30.000 grla muznih krava, najviše u države u okruženju kao što je Bosna i Hercegovina.

Ministar je ocenio da uvoz mleka u Srbiji nije usmeren protiv proizvodjača, već da bi se potrošači osećali komotnije prilikom kupovine te životne namirnice.

Govoreći o ceni hleba, Milosavljević je rekao da Ministarstvo trgovine poštuje dogovor sa Unijom pekara Srbije o mesečnoj pozajmici 100.000 tona pšenice iz Republičkih robnih rezervi pod uslovom da cena hleba ostane na nivou od 1. avgusta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije