Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 12. 2010.

Izmenama zakona povećati najniža primanja

Ministar za državnu upravu Milan Marković rekao je u sredu da je izmenama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, predvidjeno da državni službenici i nameštenici sa najnižim platama dobiju povišicu u rasponu od 17 do 41,51 odsto.

Marković je, obrazlažući u skupštini izmene zakona, predložio da se raspon plata koji je bio utvrdjen u odnosu jedan prema devet, smanji na jedan prema 1,6, čime će državni službenici sa najnižim platama dobiti povećanja po novim koeficijentima, dok se ostale plate u državnoj upravi neće menjati.

"Sve ostale plate u državnoj upravi ostaju netaknute, na istom nivou kao i do sada, ali se plate onih koji imaju najniža primanja od 12.036 do 25.999 podižu i sada će najniža plata za zaposlenog sa osnovnim obrazovanjem biti 16.049 dinara", rekao je Marković.

On je poručio da će nameštenik sa višom stručnom spremom imati primanja u visini od 30.000 dinara, mladji referent sa srednjom stručnom spremom 22.000, dok će saradnik sa višom stručnom spremom takodje primati 30.000 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar