Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

20. 12. 2010.

Zdravstveni sistem je postavljen na noge

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da je zdravstveni sistem Srbije definitivno "postavljen na noge" i da je izazov za sledeću godinu održavanje dostignutog nivoa.

"Zdravstveni sistem Srbije definitivno je stao na svoje noge i to nije malo dostignuće. 2002. je bio na kolenima, a najveći izazov za sledeću godinu je da uspemo da održimo dostignuto", kazao je ministar novinarima u Beogradu.

On je na skupu na kom su sumirani rezultati rada Ministarstva zdravlja za ovu godinu i izneti planovi za sledeću, naveo da je uspeo ogroman posao vezan za pandemiju virusa gripa tipa A H1N1, jer su "planovi radjeni sa potencijalno najcrnjim scenarijom, a nabavke kao da je u pitanju blaža pandemija".

Prema rečima Milosavljevića, ukupno oko 7,5 milijardi dinara potrošeno je za zaštitu ljudi od takozvanog novog virusa gripa, od čega su deset odsto koštale vakcine, a ostalo je potrošeno na ukupan efekat tog gripa, odnosno lečenje, opremu i slično.

Ministar je naveo i da će oko 3.000 evra koštati uništavanje preostalih doza vakcina protiv virusa H1N1 i da je taj proces u nadležnosti Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije