Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Zatražena smena direktora policije, upozorenje i ministru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

30. 12. 2010.

Zatražena smena direktora policije, upozorenje i ministru

Nezavisni policijski sindikat Srbije zatražio je u četvrtak ostavku direktora policije Milorada Veljovića a od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da prestane da učestvuje u, kako se navodi, "folkloru širenja socijalne demagogije".

"Zahtevamo da direktor Veljović podnese hitnu i neopozivu ostavku, jer nije svojim dosadašnjim radom pokazao razumevanje za probleme zaposlenih, dopustivši opšti javašluk u ministarstvu. Ukoliko to sam ne učini, Nezavisni policijski sindikat Srbije počeće sredininom janura kampanju za njegovu smenu", navodi se.

U saopštenju se dodaje da Veljović ostavku treba da podnese iz moralnih razloga jer je dozvolio da propadnu svi tenderi za nabavku uniformi i obuće za policajce, a da se novac namenjen za te stvari potroši na druge potrebe.

"Kupovina novih automobila, sportskih motora, kadriranje i neadekvatno vrednovanje rada, ozbiljno su narušili sistem svih moralnih vrednosti, a sama činjenica da sve više policajaca puni naslovne strane dnevnih novina učešćem u kriminalnim radnjama, pokazuje trenutno stanje u MUP-u i zahteva njegovu ostavku, pre svega kao moralni čin", navodi sindikat u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar