Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

30. 12. 2010.

Tadić poželeo mirnu i radnu Novu godinu

Predsednik Srbije Boris Tadić poželeo je u četvrtak gradjanima Srbije mirnu i radnu 2011. godinu i naveo da je ove godine zabeležen privredni rast, iako privreda još nije izašla iz krize.

U novogodišnjoj čestitki Tadić je poručio da je 2010. godina bila još jedna teška godina sa posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom, kao i da privreda u Srbiji još nije izašla iz krize, "ali da smo uprkos svemu i za razliku od većine drugih, postigli izvestan rast".

"Ostavljamo još jednu tešku godinu za nama, pogodjeni posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom. Ne može nas umiriti ni činjenica da je dubokom krizom pogodjen čitav svet. U takvim okolnostima, mi u Srbiji, moramo da damo odgovor na izazove koje svetska kriza postavlja svakoj zemlji, i sami moramo pronaći rešenja za probleme i nedaće, kako bi smo ostvarili boljitak za svoje gradjane", kaže se u čestitki.

Dodaje se da zabeleženi privredi rast nije bio dovoljan za značajno smanjenje nezaposlenosti, niti su gradjani to osetili u kućnom budžetu, ali da je osnov za bolje postignuće u sledećoj i narednim godinama.

Nema komentara.

Ostavi komentar