Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 01. 2011.

Djelić zloupotrebio posetu Kosovu

Prištinski list Koha ditore optužio je u subotu potpredsednika srpske vlade Božidara Djelića da je posetu Prizrenu za Božić iskoristio da "objavi rat" Srbije za Kosovo.

"Iz Prizrena, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić objavio je rat Srbije za Kosovo i poručio visokim predstavnicima Evropske unije da je Kosovo Srbija", piše Koha ditore izveštavajući o jučerašnjoj poseti Djelića tom gradu.

List navodi da je vlada Kosova odobrila posetu Djelića Prizrenu povodom Božića, ali da je on "iskoristio taj boravak za političke izjave kojima je jasno stavio do znanja da će Srbija nastaviti bezkompromisnu borbu za teritoriju".

Vlada Kosova je, s druge strane, kako je preneo Koha ditore, odlučila da ne komentariše izjave Djelića.

Ministar unutrašnjih poslova u ostavci Bajram Redžepi na pitanje lista nije hteo da komentariše izjave Djelića rekavši da je "Djelićevu posetu odobrio zamenik premijera Hajredin Kuči".

Koha ditore navodi da ni Kuči, a ni portparol vlade u ostavci Memli Krasnići juče nisu odgovarali na telefonske pozive.

Policija Kosova je rekla da je obezbedila delegaciju Srbije i da je poseta predstavnika srpske vlade Prizrenu protekla bez incidenata.

"Ne komentarišemo političke izjave. Vlada Kosova je odobrila njegovu posetu i policija je bila odgovorna za njegovu bezbednost", rekao je portparol policije Baki Kelani na pitanje Koha ditore o Djelićevoj poseti Prizrenu.

Djelić je juče u Prizrenu rekao da će Srbija na svaki način podržati obnovu i ponovno otvaranje Bogoslovije u tom gradu da bi u njemu ponovo zaživelo pravoslavlje i srpstvo.

"Politika Srbije prema Kosovu nije se promenila i neće se menjati. Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Srbija istovremeno veoma dobro zna da se mora naći rešenje za pitanje Kosova kako bi usla u Evropsku uniju", kazao je potpredsednik Vlade Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar