Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 01. 2011. Izvor:B92

Združena akcija hapšenja

Pripadnici srpske policije uhapsili su 6 osumnjičenih za malverzacije sa nelegalno stečenim automobilima, među kojima je i jedan policajac iz Kragujevca.

Istovremeno, policija BiH i RS lišila je slobode ukupno 28 lica, članova kriminalne grupe umešane u krađu luksuznih automobila.

Pripadnici Federalne Uprave policije BiH i Kantona Sarajevo uhapsili su 20 osoba, dok su pripadnici policije MUP-a RS lišili slobode osam lica, članova grupe koja je na teritoriji BiH izvršila krađu više desetina luksuznih vozila.

Posle šest meseci istrage policije Srbije i BiH razbile su jaku kriminalnu grupu koja se bavila krađom i prepordajom automobila. Pretpostavlja da je ukrala više stotina uglavnom skupocenih vozila. Ukupno je privedeno 49 lica, od toga 6 u Srbiji.

Uhapšeni su Mirko Veličković iz Aranđelovca, službenik Policijske uprave Kragujevac Veran Nedović iz Kragujevca, Zoran Nikolić iz Smederevske Palanke, Zoran Đorđević iz Loznice, Mile Stanimirović iz Loznice i Milan Matić, zvani Šaban iz mesta Jasika, opština Kruševac. Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu

"Zajedničkom akcijom lišena je slobode jaka jedna izuzetno jaka kriminalna grupa koja se duži vremenski period bavila krađom automobila luksuzne klase na teritoriji Bosne i Hercegovine i krijumčarenjem iste na teritoriju Srbije, Crne Gore i okolnih zemalja", kaže Milorad Veljović, direktor policije.

Najveća združena akcija otkrivanja automobilske mafije u postdejtonskoj BIH sprovedena je u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Istočnom Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima.

"Ovu organizovanu kriminalnu skupinu u kojoj je više desetina osumnjičenih sumnjičimo da je uzčinila kaznena dela krađe i otuđenja, motornih vozila, krivootvorenje dokumentacije, prodaju tih motornih vozila kao i rastavljanje vozičla u đelove. akcija ima međunarodni karakter jer smo tjekom istrage utvrdili da je određne deo automobiula nakon krivootvorenja dokumentacije u republici srbiji pa i MUP Srbije čini određene aktivnosti", kaže Boris Grubješić, portparol Tužlaštva BIH.

Akcija hapšenja tek je početak šire Osumnjičeni su, nakon krađe, vozila sa falsifikovanim identifikacionim oznakama i uz falsifikovanu dokumentaciju carinili i prodavali na teritoriji BiH, a deo vozila je krijumčaren na teritoriju Srbije radi dalje prodaje, navodi se u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar