Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 01. 2011. Izvor:Beta

Sledeći izveštaj negativan

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc najavio je u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta da će naredni izveštaj o saradnji Srbije biti negativan.

To će se desiti, kaže Bramerc, ukoliko Srbija ne bude unapređena, saznaje "Politika" iz izvora u Briselu.

Prema rečima izvora koji nisu želeli da im budu objavljena imena, prošle nedelje u Evopskom parlamentu Bramerc je izneo niz konkretnih primedaba na račun srpskih službi koje tragaju za dvojicom optuženika, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

S druge strane, iz kancelarije glavnog tužioca Politici je rečeno da je potraga za preostalim optuženicima i dalje problematična i da se od Srbije očekuje da "intenzivira napore u potrazi za optuženima".

Izvor iz Brisela je rekao su među ključnim problemima brzina onih koji tragaju za Mladićem, kao i mali broj ljudi uključenih u potragu, što "onemogućava sveobuhvatnu i istovremenu potragu na više lokacija".

"Prema njegovim rečima, nekada prođe i po dva meseca dok potraga odreaguje na informaciju o mestu na kojem treba tražiti optužene, što ovima daje sasvim dovoljno vremena da promene lokaciju na kojoj se skrivaju", rekao je izvor iz Brisela.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije