Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

23. 01. 2011. Izvor:B92

Bazen u Kragujevcu do kraja godine

Decenijsko obećanje gradske vlasti o izgradnji zatvorenog bazena u Kragujevcu trebalo bi ove godine da bude ispunjeno.

Rok za završtetak radova je početak oktobra, a u ovaj objekat biće uloženo preko 3,5 miliona evra.

Izgradnja zatvorenog bazena u Kragujevcu počela je krajem decembra. U gradskoj upravi tvrde da je reč o najsavremenijem olimpijskom bazenu dužine 50 i širine 25 metara, koji će se nalaziti u sklopu kampleksa ukupne površine preko 5.500 kvadrata.

Kako saznajemo na gradilištu, zemljani radovi se privode kraju, a u martu će početi i postavljanje montažnih kostrukcija.

Obećanja o izgradnji zatvorenog bazena koja su Kragujevčani slušali čitavu deceniju pod etiketom "neispunjeno" dospela su i na sajt Istinomer.

Iako je u maju 2008. bilo ozbiljnih najava da će bazen biti sagrađen već koliko naredne godine, čini se da želja mnogih građana Kragujevca o plivanju i u zimskom periodu nikada nije bila bliža ostvarenju.

U kragujevačkim školama plivanja naročito pozdravljaju ovu vest, budući da su časove u olimpijskom bazenu do sada mogli da organizuju samo tokom letnjih meseci.

Trener u plivačkom klubu "Pirat" Bojan Radović kaže da tokom većeg dela godine nastavu organizuju u jednoj od dve osnovne škole koje imaju bazen, dok vikendom putuju van grada.

U zatvoreni bazen, za koji mnogi smatraju da će omogućiti razvoj vodenih sportova u Kragujevcu, biće uloženo preko 3,5 miliona evra.

Polovinu sredstava obezbediće Ministarstvo omladine i sporta, dok će druga polovina biti izdvojena iz budžeta grada, a bazenom će, po završetku izgradnje, upravljati Sportski centar "Mladost".

Nema komentara.

Ostavi komentar