Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 01. 2017. Beograd

Izvor: Danas

DS će podržati Sašu Jankovića

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) danas je donelo odluku, na moj predlog, da na predsedničkim izborima podrži kandidata Sašu Jankovića, izjavio je lider DS Dragan Šutanovac i istakao da je uveren da je Janković najbolji kandidat koji može da pobedi kandidata režima.

Odluka je doneta jednoglasno, izjavio je Šutanovac na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke.

Saša Janković je pokazao i dokazao da se zalaže za one vrednosti koje danas najviše nedostaju Srbiji - zaštita vladavine prava, izgradnja institucija, zaštita ljudskih i manjinskih prava, socijalna pravda, zaštita radnika, ugroženih i obespravljenih ljudi u Srbiji, ocenio je Šutanovac.

Kako bi Srbija bila ekonomski prosperitetna zemlja, dodao je on, neophodno je da bude pravna zemlja i ubeđeni smo da je ovo upravo onaj momenat kada treba da uspostavimo silu prava, a ne pravo sile.

Od nastanka DS je imala svoje vrednosti i ubeđeni smo da je Saša Janković personifikacija onih vrednosti za koje se DS svo to vreme zalaže, rekao je Šutanovac.

Šutanovac je rekao da je činjenica da je jedan deo stranke smatrao da bi DS trebalo da ima svog kandidata.

Nismo se vodili usko stranačkim interesima, nismo vođeni ni sujetom, egom, niti nekim drugim interesima, već interesima građana Srbije i smatramo da je Saša Janković najbolji kandidat za predsednika Republike, rekao je on.

Ubeđeni smo da će uz podršku DS i svih građana Srbija koji veruju u evropsku Srbiju on biti i izabran za predsednika Srbije, poručio je Šutanovac.

On je istakao da stranka podržava onog predsednika koji svoju funkciju razume kroz ustavna prava, ali i predsednika koji će učiniti sve da se u Srbiji nastave reforme, da ih podstakne i da Srbija od aprila bude zemlja u kojoj će lepše i lakše da se živi.

Nismo u donošenju ove odluke nijednog momenta kalkulisali, odluka je doneta danas nakon razgovora sa mnogim predstavnicima opozicije, utemeljena je u onome što je Janković radio u proteklom vremenu i u želji da imamo jednog najboljeg kandidata, rekao je Šutanovac.

Šutanovac je rekao da ima čvrst dogovor sa Jankovićem da poštuje vrednosti za koje se zalažu DS i demokratska Srbija.

Ubeđeni smo da će on kao predsednik Republike učiniti maksimum da Srbija postane bolje mesto za život i to je jedini uslov koji smo ispostavili Saši Jankoviću, rekao je Šutanovac.

U ovom trenutku, rekao je on, spremamo se i za parlamentarne izbore, ali prema informacijama kojima raspolažemo teško da će do njih doći.

Šutanovac je pozvao ostale stranke opozicije koje sebe smatraju demokratskim i proevropskim da podrže najboljeg kandidata koji će biti i izabran za predsednika Republike.

Nastavićemo razgovore sa strankama i pojedincima, a verujem da će to činiti i sam Janković, predočio je on.

Mislim da je Janković kao Zaštitnik građana svojim radom zaštitio ne samo pojedince, već je činio svoj maksimum da zašiti pravni poredak u Srbiji, da zaštiti ono što je najvažnije - institucije sistema, odgovorio je Šutanovac na pitanje koga je to štitio Janković kao Zaštitnik građana.

Institucija ombudsmana nije Saša Janković, ona je mnogo više od Jankovića i nas ovde, a on je davao svoj maksimum na toj poziciji i bio je jedan od najnapadanijih državnih funkcionera, ocenio je Šutanovac.

On je, na pitanje o cepanju proevropskih snaga kada je reč o kandidaturi Vuka Jeremića, rekao da će DS u kampanji dati maksimum da pokaže da je politika koju će Janković zastupati "ispravna, prava, čista i jedina politika koja je kristalno jasna u odnosu na evropske integracije, vrednosti koje treba da se primene u Srbiji".

Za druge kandidate ne mogu da vam kažem kakva će njihova politika biti. Ono što gledam u medijima, ne vidim mnogo prostora za one koji misle da su proevropljani na način kako se ponašaju u poslednje vreme, zaključio je Šutanovac.

Nema komentara.

Ostavi komentar