Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 01. 2017. Beograd

Izvor: Fonet

Jovanović: Dodik najveća pretnja

Lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da sve dok bosanski problem ne bude rešen, ni Srbija neće biti normalna zemlja jer je proces izgradnje nove moderne Srbije povezan sa tim procesima.

Čini mi se da ljudi koji su govorili u Banjaluci tog dana nisu previše razmišljali o Srbima u RS, nama u Srbiji, ali ni ljudima koji pored Srba žive u BiH. Srpski prioriteti moraju biti drugačiji, rekao je Jovanović komentarišići proslavu Dana RS na televiziji N1.

On je rekao da je ideja podele BiH je katastrofalna. Svi znaju šta mislim o Dodiku. On je najveća pretnja, ne samo BiH već i Srbiji. Srbija nema snagu za krizu koju on stvara. Ideja da se Bosna može srušiti, a da se pri tome ne sruši sve oko Bosne je pogrešna. Za mene je ta cena neprihvatljiva, rekao je Jovanović.

On je rekao da ga brine atmosfera u kojoj živimo. Onajavljenoj poseti Nikolića februarskoj poseti Sarajevu, Jovanović kaže:

"Ne treba da dolazi u Sarajevo. Oni jedni druge održavaju na tom političkom nivou. Nacionalizam je kičma Dodikove i Nikolićeve politike. Nikoliću i ljudima sa takvom politikom nije mesto u Sarajevu. Nikolić nije podržao referendum, ali je došao da slavi taj dan. To govori o epilogu politike sa kojim će se društvo suočiti ukoliko se tako nastavi. Nije mesto Nikoliću u Sarajevu, on je svoje mesto izabrao", poručio je Jovanović.

Lider LDP smatra da postoji razlika između Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u vezi sa BiH, a o tenzijama i "zveckanju" oružjem, Jovanović je rekao da misli da treba da budemo zabrinuti.
Nemoguće je podeliti BiH, a da se ne postavi pitanje Srbije, Crne Gore... Šta će se desiti sa Srbijom, Makedonijom, Mađarima u Vojvodini? To je totalni haos. Nema evropske Srbije bez evropske BiH, poručio je Jovanović.

Nema komentara.

Ostavi komentar