Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

06. 05. 2017.

Apel za pomoć: Poslednja šansa da Teodora živi

Devojčica Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca, obolela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju koštane srži u Frankfurt, koja košta čitavo bogatstvo, 350.000 evra. Samo desetak dana na raspolaganju.

Godine 2016. ustanovljeno je da je Teodora Vranješević obolela od teškog oblika malignog oboljenja, akutne mijeloidne leukemije.

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.

Sada, ona hitno mora na transplantaciju koštane srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova, Univerzitetsku dečiju kliniku u Frankfurtu.

Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti 350.000 evra.

"Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik", kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Malo vremena

Za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu nađe 350.000 evra.

Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja.

Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:
340-32003872-78

DEVIZNI RAČUN:
Correspondent Bank For 978 Incoming Payments:
(navesti oznaku valute)
Swift Code: GIBAATWG

Erste Group Bank AG Wien, Austria
Account of the Beneficiary with:
Swift code: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
Beneficiary:
IBAN RS35340000003200387278
name Vranješević Bogdan
address Lepenički bulevar 27, Kragujevac, serbia
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

sub

06.05.

2017.

Aleksandar Stefanović u 09:51

Tuga

Zaista saosećam sa porodicom Vranješević jer iz ličnog iskustva znam kako je to.Nažalost živimo u državi čije institucije nemaju osećaja za takve situacije.Jedan primer,kada bi samo JP"EPS" ove godine otkazalo sve radničke igre i sindikalna putovanja po inostranstvu,Teodora bi mogla da se leči i izleči.I još jedan primer.U bolnici sam pre neki dan video plakat gde se zaposleni pozivaju na neke radničke igre.A igre se održavaju na Korčuli.Kad treba da se igramo,onda inostranstvo,a kad treba dete da se leči, ne može.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije