Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vukosavljević: Medijska strategija završena 90 odsto
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 01. 2018.

Izvor: Beta

Vukosavljević: Medijska strategija završena 90 odsto

Medijska strategija završena je 90 odsto, izjavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i dodao da očekuje da taj dokument bude gotov do kraja januara, ili najkasnije u prvih nekoliko dana februara.

Vukosavljević je, na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen 11. Medjunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, rekao da je ostalo da se završe samo finese i da će tekst medijske strategije biti završen narednih dana.

Dodao je da je bolje i da se za sedam dana prekorači rok koji je postavio kraj januara, a da dokument bude uradjen kako se to očekuje.

Ministar je krajem decembra najavio da će tekst nove medijske strategije biti gotov do kraja januara.

On je tada rekao da će se u rešavanju statusa agencije Tanjug i dnevnih listova "Politika" i "Večernje novosti" nastojati da se nadju najbolja rešenja koja su u najviše u skladu sa zakonom i dobrom praksom Evropske unije. Vukosavljević je tada dodao da taj posao mora biti obavljen bez obzira da li to nekome odgovara ili ne.

U maju očekujem novi državni praznik posvećen Ćirilu i Metodiju

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da očekuje da će već u maju Srbija imati novi državni praznik Dan slovenske pismenosti.

"Razlozi za to su jasni sami po sebi, značaj Ćirila i Metodija neprocenjiv je u kulturološkom ali i svakom drugom smislu", rekao je Vukosavljević na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen program  11. Medjunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf".

On je podsetio da je Srbija jedina slovenska zemlja u kojoj Dan Ćirila i Metodija nije državni praznik.

Prema njegovim rečima, to je i bio razlog zašto je Ministarstvo kulture zajedno sa Ministarstvom za rad pokrenulo inicijativu da taj dan i u Srbiji postane državni praznik, "da se na taj način Srbija priključi velikoj porodici slovenskih naroda koji iz jasnih i ubedljivih razloga se sećaju velikih dela braće Ćirila i Metodija".

Ministar je dodao da bi novi praznik trebalo da bude radni dan.

"Uvodjenjem novog praznika kao društvo pokazujemo da se vraćamo na stare puteve i da cenimo i poštujemo svoju tradiciju, tradiciju pismenosti, jezika, pisma, kulture i govora", rekao je Vukosavljevuć.

Dan Slovenske pismenosti i Dan Ćirlia i Metodija obeležava se 24. maja.

Nema komentara.

Ostavi komentar