Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Zorana Mihajlović: Blokade ulica i puteva nedopustive
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 06. 2018. Beograd

Izvor: Beta

Zorana Mihajlović: Blokade ulica i puteva nedopustive

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je način na koji jedan broj gradjana protestuje zbog cene goriva blokadom saobraćajnica i autoputa, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih ljudi, nedopustiv i za svaku osudu.

"Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugrožavaju živote naših gradjana i to nema nikakve veze s protestima zbog cene goriva, već sa uvodjenjem haosa u našu zemlju", rekla je Mihajlović, a saopštio je njen kabinet.


Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

"Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale gradjane", istakla je ministarka.

Dodala je da pored načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji čime bi se očuvao životni standard gradjana, "Vlada Srbije mora da pronadje način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava gradjana i nanose im štetu".

"Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim gradjanima", rekla je Mihajlović.

pon

11.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:27

ako se ti pitas

Samo nama je dozvoljeno da pljackamo narod.

Odgovori

Ostavi komentar