Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 11. 2018. Helsinki

Izvor: Beta

Vučić: Loše mešanje SPC u politiku, pogađa me

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.

On je, povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede u pitanje pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohi, rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima na Kosovu.

"Šta nam je ostalo od 1999. i od 2009. i gde su nam vojska, narod i koju teritoriju kontrolišemo? Kako da to čuvamo_", upitao je Vučić i dodao da su za njega ljudi najvažniji. Kako je naveo, puni suverenitet znači da Srbija uvodi vojsku i policiju. 

"To je značenje tih reči. Plašim se da je to neodgovorno. Neću da se kockam, a da čuvam naš narod naravno da hoću, ali time što ćete se truditi da jasno ne želite bilo kakav kompromis plašim se da nećemo imati oko čega da pravimo kompromise, jer nas je neodgovorna politika dovela u ovu situaciju", rekao je Vučić za televiziju Pink iz Helsinkija. 

Sabor SPC ocenio je sinoć da Kosovo i Metohija "nikada nije bilo niti može biti samo političko pitanje za čije rešavanje monopol imaju isključivo državni organi" i dodao da "ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji". 

U saopštenju nakon vanrednog jesenjeg zasedanja Sabora SPC se navodi da bi "bilo kakav potpis koji bi omogućio priznanje Kosova, učešće u UN ili odricanje Srbije od njega pod bilo kojom formom, zauvek ukinuo svako istorijsko pravo Srbije na ovim temeljnim prostorima naše duhovnosti i državnosti".

pet

09.11.

2018.

NENAD [neregistrovani] u 12:53

TACNO VUCICU

KADA JE 1999 POVUCEN I POSLEDNJI POLICAJAC I VOJNIK SA KOSOVA ODLUKOM MILOSEVICA KOSOVO JE OSTALO BEZ SRPSKOG NADZORA I KONTROLE TERITORIJE. KO HOCE DA PAMTI ZNA DA SI I TADA BIO U VLASTI SA DACICEM KAO I SADA A DO JUCE SI PRICAO NARODU NEKE DRUGE PRICE "IZDAO JE OVAJ, IZDAO JE ONAJ".

Odgovori

Ostavi komentar