Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vučić zatražio aboliciju za prekršajno kažnjene zbog upada na RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

18. 03. 2019. Beograd

Izvor: N1,RTS,Tanjug

Vučić zatražio aboliciju za prekršajno kažnjene zbog upada na RTS

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva, saznaje Tanjug u kabinetu predsednika Republike.

Predsednik Aleksandar Vučić je, međutim, rekao da nikad neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce, prenosi RTS.

Podsetimo, prethodno je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao nadležne i predsednika Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne proteste i dežurstva ispred Predsedništva.

"Vučić ima zakonska i ustavna ovlašćenja da donese odluku o amnestiji za ove ljude i da se postupci prekinu i da se ovi mladi ljudi vrate porodici i školi", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

MUP je saopštilo je da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest "Pravda za Pavla".

Na protestu se okupilo stotinak đaka, a oni su, sa pojedinim profesorima, krenuli oko 14:30 časova u protestnu šetnju do zgrade beogradske policije u Bulevaru despota Stefana. Odatle su poručili vlastima da imaju 48 sati da oslobode njihovog druga, ili će pozvati đake ostalih škola da im se pridruže u protestu. Novi protest najavili su za dva dana.

Ispred stanice u "29. novembra" uzvikivali su "Pravda za Pavla", "Oslobodite nam druga".

Ubrzo nakon toga, stigla je vest da je predsednik Srbije zatražio od nadležnih da aboliraju sve učesnike protesta koji su prekršajno gonjeni.


uto

19.03.

2019.

peja kostolac [neregistrovani] u 14:35

android

Trazim pomilovanje.
Isis Hrist ponovo medju Srbi.

Odgovori

Ostavi komentar