Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Majić: U Srbiji nema podele vlasti, za milost ili kaznu se ide kod "suverena"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 03. 2019. Beograd

Izvor: N1

Majić: U Srbiji nema podele vlasti, za milost ili kaznu se ide kod "suverena"

U Srbiji nema podele vlasti, već je funkcije sudskih vlasti preuzela izvršna, poruka je tribine "Pravosuđe i kriza", koju su organizovali studenti Filozofskog fakulteta u okviru ciklusa "Nije filozofski ćutati".

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić pojašnjava da situaciju najbolje ilustruje primer kada su se svi obraćali predsedniku države sa zahtevom da se puste uhapšeni na subotnjem protestu.

"U članu četiri, videćete par ekselans, odluku o podeli vlasti, ali zapravo vi vidite da ni samo društvo, pa čak ni neki njihovi politički predstavnici, bez obzira kom političkom spektru pripadaju, u to ne veruju i to opravdano ne veruju, zato što nas stvarnost stalno demantuje i oni znaju gde je adresa na koju treba otići. Treba otići kod suverena i pitati za milost ili pitati da neko bude kažnjen", kazao je Majić.

Za loše stanje sudske vlasti u velikoj meri su odgovorni njeni nosioci, koji veoma retko preduzimaju bilo šta kako bi je odbranili i osvojili, smatra profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović.

Nema komentara.

Ostavi komentar