Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Čaluković o štrajku glađu: Mogući cilj da se zabašuri priča o protestu opozicije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 04. 2019. Beograd

Izvor: N1

Čaluković o štrajku glađu: Mogući cilj da se zabašuri priča o protestu opozicije

Glavni i odgovorni urednik Srpske ekonomije Nenad Čaluković izjavio je u Novom danu da je bio zatečen najavama medija da će Aleksandar Vulin stupiti u štrajk glađu. Smatra da je to "radikalan potez vlasti". Kako kaže, "videćemo kako će vreme pokazati - da li je to bio autogol ili pravi potez".

U medijima se spekuliše o tome da će ministar Aleksandar Vulin stupiti u štrajk glađu, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio za N1 da počinje štrajk glađu. Čaluković kaže da je bio zatečen time.

"Nekako mi je taj vid borbe političke bio svojstven do sada za opoziciju, neke ljude koji ne mogu da reše problem u obračunu sa državom", kaže on.

Smatra da je to "radikalan potez vlasti".

"Svako ima pravo na svoj vid političke borbe. Meni je obrazloženje interesantno, da štrajkuju zbog nasilja Đilasa, Jeremića i Obradovića. Ne znam da li će se kraj štrajka vezati sa tim da je prekinuto to nasilje koje oni sprovode", kaže Čaluković.

Kaže da ne treba zaboraviti da je "Vučić sigurno najveći maher političkog marketinga u Srbiji", tako da nijedan njegov potez ne bi trebalo nikog da iznenadi.

"Pokazuje da je sve dozvoljeno u političkoj borbi. Očigledno ulazimo u viši nivo političkog prepucavanja, obračuna. Utisak je da je sve dozvoljeno, ne odustaje se čak ni od radikalnih mera, kao što je štrajk glađu", kaže on.

Kako kaže, "videćemo kako će vreme pokazati - da li je to bio autogol ili pravi potez".

"Ovo je jedan od tri politička poteza kojima sam baš bio iznenađen. Moguće da je neki cilj da se zabašuri priča o sutrašnjim protestima opozicije u Beogradu", kaže on.

Govoreći o protestu opozicije najavljenom za sutra u Beogradu, Čaluković kaže da je njemu najbitnije samo da ne bude nasilja i provokacija.

"To je nekakvo malo finale protesta. verujem da će opozicija pokušati da se pojavi što veći broj ljudi", kaže.

Ističe da je najveći problem trenutno u Srbiji "etiketiranje i polarizacija". To je rekao komentarišući autorski tekst premijerke Ane Brnabić za Politiku, za koji kaže da je "apsolutno iz njenog ugla odličan tekst".

"Samo fali u tekstu što nije pomenula etiketiranje ljudi koji podržavaju opoziciju. Navela je sjajne primere, samo da je tih bilo, tekst bi bio fenomenalan", kaže Nenad Čaluković.

Nema komentara.

Ostavi komentar