Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Haradinaj: Samita u Parizu možda neće biti, jer Kosovo ne može da se uslovljava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 06. 2019. Priština

Izvor: Fonet

Haradinaj: Samita u Parizu možda neće biti, jer Kosovo ne može da se uslovljava

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da samit u Parizu 1. jula, možda neće biti održan, jer je uslov za nastavak dijaloga ukidanje takse, a Kosovo, kako je rekao, ne može biti uslovljeno.

Haradinaj je, nakon redovnog sastanka Vlade, rekao da taksa ne predstavlja prepreku nastavku dijaloga, prenosi RTK2. 

"Uslov za ukidanje takse i nastavak dijaloga nije ispravan i ne može se desiti. Od samog početka je ostavljena mogućnost ukidanja takse u zamenu za okvirni sporazum koji uključuje uzajamno priznanje i slobodnu trgovinu. Svi znaju da Kosovo ne može biti uslovljeno”, kazao je Haradinaj.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da do samita u Parizu, 1. jula, možda neće ni doći, ali se krivica ne može pripisati Kosovu.

"Ako Srbija ne želi dijalog, ne možemo ih prisiliti da dođu u Pariz ili bilo gde drugde. Mi ne vodimo sastanak u Parizu i ne možemo davati nikakve garancije za to. Ja sam odgovoran za poziciju Kosova, ali nisam sazvao ovaj sastanak. Predsednik (Emanuel) Makron odlučuje o tome", rekao je Haradinaj. 

On je rekao da ne zna zašto bi se govorilo o pitanju granica.

"Ne znam, zašto bi neko trebalo da razgovara sa mnom o granicama Kosova kada smo potpisali IBM sporazum, koji podrazumeva integrisano upravljanje granicama", rekao je Haradinaj. 

Inicijativu predsedika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija o osnivanju komisije za istraživanje boračkih lista, Haradinaj nije hteo da komentariše, uz opasku da o tome treba da odlučuje sud.

Nema komentara.

Ostavi komentar