Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

25. 10. 2010.

MMF ima razumevanje za potrebe Ministarstva rada

Šef Misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger izrazio je u ponedeljak razumevanje za potrebe Ministarstva rada i socijalne politike u okviru rebalansa budžeta, saopšteno je iz Ministarstva.

"Jeger je izrazio razumevanje za potrebe Ministarstva u okviru rebalansa budžeta kako bi se obezbedila redovnost svih socijalnih davanja, kao i realizacija paketa interventnih mera za socijalno najugroženije kategorije stanovništva, koji je dogovren prilikom ranijih razgovora sa Misijom MMF-a", navodi se u saopštenju nakon razgovora Jegera sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem.

Kako se navodi, Jeger i Ljajić su razgovarali i o nacrtu zakona o socijalnoj zastiti. Ljajić je kazao da je reč o aktu uskladjenom sa savremenim evropskim i medjunarodnim standardima i izrazio očekivanje da će Vlada iznaći mogućnosti i obezebediti sredstva za njegovo usvajanje i punu primenu.

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je 19. oktobra da će Vlada Srbije u okviru rebalansa budžeta raspodeliti više od 16 milijardi dinara i da je način raspodele već jednim delom dogovoren sa MMF-om. Cvetković je tada kazao da će za siromašne biti utrošeno izmedju šest i sedam milijardi dinara a medju većim stavkama u rebalansu biće policija i subvencije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije