Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Dejanu Puzigaći 12 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

16. 07. 2019.

Izvor: N1

Dejanu Puzigaći 12 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona

Dejan Puzigaća osuđen je na dvanaest godina zatvora, jer je sud utvrdio da je odgovoran za smrt francuskog navijača Brisa Tatona.

Ovo je četvrta presuda Puzigaći za ubistvo Tatona. Prvom presudom izrečenom 2010. godine, u odsustvu je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu na 14 godina.

U ponovljenom suđenju do koga je došlo nakon što je uhapšen u Grčkoj i izručen Srbiji 2015. godine, osuđen je na 12 godina zatvora.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji.

Prema presudi, grupa navijača okupila se 17. septembra 2009. u Pionirskom parku u Beorgadu, odakle su, u nekoliko kolona, otišli do Obilićevog venca u centru Beoragda, gde su napali nekoliko navijača francuskog Tuluza. U metežu koji je nastsao, francuski navijači su pretučeni, a Bris Taton je bačen sa stepenica u desetak metara dubok ponor.

Tom prilikom zadobio je teške povrede, od kojih je 12 dana kasnije preminuo u bolnici. Suđenje je izazivalo velike kontroverze, zbog činjenice da nije utvrđeno ko je konkretno udario Tatona, a ko ga je bacio sa stepenica. Dvanaest navijača Partizana osuđeno je na osnovu slobodnog sudijskog uverenja, za učešće u grupi koja je počinila krivično delo, na ukupno 240 godina zatvora.

Kazne su potom prepolovljene odlukom Apelacionog suda. Dvojica od trojice organizatora, kako je navedeno u optužnici, Puzigaća i Đorđe Prelić, osuđeni su u odsustvu, ali su suđenja ponavljana nakon što su uhapšeni. Prelić je osuđen na 10 godina zatvora.

Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije