Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Antonijević: Razgovori konstruktivniji kad su zatvoreni za javnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 08. 2019. Beograd

Izvor: Beta

Antonijević: Razgovori konstruktivniji kad su zatvoreni za javnost

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da od sastanka vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka očekuje konstruktivnu raspravu o finansiranju izborne kampanje.

To je jedna od tema koja je dogovorena na prvom sastanku, na kojem je, kako je rekao Antonijević, i pored na izgled nepremostivih razlika, iskazana volja da se uslovi izbora jasnije definišu.

Gostujući u Dnevniku RTS, Antonijević je rekao da su pozvane sve parlamentarne političke partije i one koje učestvuju u političkom životu i da su dolazak potvrdile sve stranke, dok se još ne zna da li će prisustvovati lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji je izjavio da neće učestvovati u razgovoru ako ne bude otvoren za medije.

Antonijević je istakao da je razgovor na FPN konstruktivniji kada je zatvoren, jer se političari ne obraćaju javnosti, medijima i svojim biračima, već ozbiljno pristupaju predlozima.

Danas će predloge za finansiranje kampanje izneti nevladine organizacije CeSid, Crta i Transparentnost Srbije, i oni su, kako je rekao Antonijević, zasnovani na posmatranju ranijih izbornih procesa, nepravilnostima, zloupotrebi funkcionerske kampanje.

"Verujem da je cilj svake demokratije da građani svoj stav iskažu na slobodnim izborima", rekao je Antonijević.

Nema komentara.

Ostavi komentar