Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 08. 2019. Beograd

Izvor: Beta, Danas

Jeremić: Bojkot nije bežanje od borbe, naprotiv

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se pokazalo da nema svrhe, a više ni vremena, da se sa vlastima pregovara o izborima na proleće 2020. jer su se vlasti opredelile da izbori "ne budu održani pod regularnim okolnostima i time preuzele odgovornost za sve posledice takve odluke".

"Drastičnim medijskim zloupotrebama i funkcionerskom kampanjom do sada nezabeleženog intenziteta u toku samog trajanja razgovora na Fakultetu političkih nauka, Vučić je jasno pokazao svoje namere. Verovatnoća da će se situacija bitno promeniti u septembru nije veća od toga da Zemlju pogodi asteroid", rekao je Jeremić za list Danas.

Prema njegovim rečima, ta stranka će kroz aktivnu kampanju pokazati da bojkot nije bežanje od borbe, već naprotiv - "najiskreniji vid borbe za dobrobit gradjana".

On je rekao i da je "stepen kriminalizacije i pritisaka na severu Kosova i u enklavama u kojima na jugu pokrajine žive Srbi, još veći nego u ostatku Srbije".

"Naši sunarodnici su tamo još ugroženiji i imaju još manje prava da slobodno izražavju svoju volju. Zbog toga će Narodna stranka bojkotovati predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji, jer ne želimo da tom nasilju pružimo legitimitet", rekao je Jeremić.

Govoreći o boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Americi, Jeremić je rekao da je "glavni cilj Vučića sa američkim državnim sekretarom Majklom Pompeom bio da predupredi ili ublaži negativan odnos američke administracije prema činjenici da živimo u diktaturi i da će se izbori na proleće održati pod neregularnim okolnostima".

"Da bi to postigao, ponudio je da u bliskoj budućnosti potpiše sveobuhvatni sporazum sa Prištinom, a on, sudeći po zvaničnom saopštenju Stejt departmenta, podrazumeva uzajamno priznanje Srbije i Kosova", rekao je Jeremić.

Nema komentara.

Ostavi komentar