Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Antonijević: Dijalog ne treba bojkotovati, već otvoriti sva pitanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

18. 09. 2019. Beograd

Izvor: Danas

Antonijević: Dijalog ne treba bojkotovati, već otvoriti sva pitanja

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da je upućen poziv Državnom veću tužilaca i republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac da učestvuju na šestom okruglom stolu vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, čija će tema biti zaštita i unapređenje biračkog prava.

Kako je naveo u intervjuu za list Danas, predstavnici tužilaštva bi trebalo da se pojave na sastanku u četvrtak, jer do sada u Srbiji nije bilo mnogo postupaka zbog kršenja prava birača, iako je u poslednjih 30 godina bilo takvih krivičnih dela.

Antonijević je kazao da je organizatorima tog okruglog stola žao ukoliko je odluka Saveza za Srbiju da bojkotuje te razgovore i dalje aktuelna.

"Oni koriste reč 'bojkotuju' kada govore o okruglom stolu, a mislim da je ta reč potpuno neprimerena dijalogu. Njega ne bi trebalo bojkotovati, već bi trebalo otvoriti sva pitanja", rekao je on. 

Na beogradskom Fakultetu političkih nauka (FPN) u četvrtak će biti održan šesti okrugli sto o izbornim uslovima koji će, po najavi organizatora, biti posvećen zaštiti i unapređenju biračkog prava. 

Kako se navodi u saopštenju FPN i Fondacije za otvoreno društvo, na okruglom stolu u četvrtak biće razgovor o problemima u ostvarivanju biračkog prava poput "kupovine glasova", o manipulaciji glasačkim listićima i obezbeđivanju pristupa biračkim mestima, kao i o preporukama organizacija CeSID, CRTA i Transparentnost za unapređenje stanja u tim oblastima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije