Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Lutovac: Učestvovanje u eventualnom dijalogu sa EU ne odlaže kampanju za bojkot
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

19. 09. 2019. Beograd

Izvor: Beta, Danas

Lutovac: Učestvovanje u eventualnom dijalogu sa EU ne odlaže kampanju za bojkot

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da ponuda o posredovanju u dijalogu između vlasti i opozicije Dejvida Mekalistera i evropskih parlamentaraca ne bi ni bilo da nije bilo protesta i odluka o bojkotu predstojećih izbora od strane pojedinih opozicionih partija, preneo je list Danas.

"Ako se postigne sveobuhvatni Sporazum o poštenim i slobodnim izborima i rok od devet meseci za njegovo sprovođenje počne od tada da se računa uz instrumente i mehanizme koji bi to garantovali i nadgledali - onda bi kampanja bojkota postigla svoj cilj. Dakle, učestvovanje u eventualnom dijalogu ne zaustavlja, niti odlaže kampanju za bojkot", naveo je Lutovac za Danas.

On je kazao da smatra da paralelno sa kampanjom bojkota kao sredstvom pritiska, ima smisla učestvovati na pregovorima uz posredovanje EU.

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je "dobrodošao angažman" predstavnika Evropskog parlamenta u cilju povratka međustranačkog dijaloga u Skupštinu Srbije i jačanja parlamentarne kulture dijaloga i dodala da je taj odgovor prosledila u pismu predsedavajućem Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije