Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Đukanović: Crna Gora neće povući Zakon o slobodi veroispovesti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

20. 01. 2020.

Izvor: Tanjug

Đukanović: Crna Gora neće povući Zakon o slobodi veroispovesti

Crna Gora neće povući Zakon o slobodi veroispovesti, poručuje predsednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za Tanjug. Kaže da masovni protesti, koje vidi kao u suštini političke, mada "obučene" u crkveno ruho, sa naglašenim prosrpskim predznakom, ne mogu ugroziti vlast, niti politiku koju vlast vodi.

Ovo je važan period emancipacije Crne Gore, napominje, u kome treba stvoriti sve institucionalne pretpostavke za dalji državni i duhovni razvoj crnogorskog društva, pa i obnovu, kako kaže, autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

Đukanović je pozvao "na razgovor kako implementirati taj zakon".

Zakon, dodaje, neće ugroziti verske slobode srpskog naroda u Crnoj Gori, niti će im uskratiti pravo da koriste crkve i manastire, koje je i do sada koristila Srpska pravoslavna crkva.

Na pitanje kako vidi optužbe jednog dela crnogorske vlasti na račun Beograda, pa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da stoje iza pokušaja da se uzdrma politička scena Crne Gore, Đukanović kaže da Beograd nije uzdrmao Crnu Goru, te da nema neprijateljskih poruka iako razume zainteresovanost Vučića za tu temu.

Dodao je da Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije