Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

31. 01. 2020.

Izvor: Beta

Srpska lista neće biti prepreka formiranju Vlade

Lider Srpske liste Goran Rakić je, posle sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova, Aljbinom Kurtijem je rekao da je takav sastanak trebalo da bude održan mnogo ranije i ponovio da njegova stranka neće biti prepreka formiranju nove vlade.

Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jeftić zatražili su od lidera Pokreta Samoopredeljenje da formira većinu za osnivanje novih institucija.

U slučaju povećanja broja ministarstava na preko 12, Srpskoj listi su potrebna dva ministarstva, jer su oni najveća manjinska stranka, kazao je Rakić i istakao da je formiranje nove vlade nemoguće bez uključivanja Srpske liste.

U međuvremenu je, iz Skupštine Kosova je stiglo saopštenje da je za sutra zakazana sednica Predsedništva kosovskog parlamenta na zahtev mandatara za sastav nove Vlade Aljbina Kurtija u kojoj on zahteva zakazivanje sednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova.

Za sada još uvek nije poznato dali će Kurti izaći sa predlogom o Vladi bez dogovora sa Demokratskim savezom Kosova ili možda računa da će u narednih 4 dana biti postignut sporazum.

Nema komentara.

Ostavi komentar