Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

26. 03. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: RTS

Skraćen prolećni raspust

Proleći raspust za učenike osnovnih i srednjih škola umesto deset dana trajaće četiri dana, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Školskim kalendarom predviđeno je da prolećni raspust traje od 11. do 20. aprila, a ministar kaže da je u vanrednim okolnostima nepotrebno prekidati nastavu koja je organizovana na daljinu, te da je u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić napravio izmenu školskog kalendara.

"Svi će imati pauzu od četiri dana za verske praznike. Za hrišćanski deo to je Veliki petak, subota, Vaskrs i Vaskršnji ponedeljak. Ta četiri dana biće emitovani sadržaji iz verske nastave", rekao je Šarčević za Tanjug.

Naglasio je da time žele da održe kontinuitet nastave na daljinu.

U dopisu koji je prosleđen direktorima osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji (bez AP Vojvodina) navedeno je da dane predviđene za raspust treba iskoristiti za učenje i da bi prekidanje nastave na daljinu bilo na štetu učenika, koji zbog vanrednog stanja moraju da budu u krugu porodice i sa manje kontakata van kuće.

Neradni dani biće od 17. do 20. aprila (od petka do ponedeljka). Za sve ostale dane organizovana je nastava na daljinu, preko televizije, prema najavljenom rasporedu.

Nema komentara.

Ostavi komentar