Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 11. 2010. Izvor:Beta

Svedok promenio iskaz na sudjenju za ubistvo Tatona

Zaštićeni svedok A2 u ponedeljak je na sudjenju grupi od 14 optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona izmenio iskaz koji je dao u policiji i rekao da ne može da prepozna nikog od optuženih, a da je zaštitu tražio jer se plaši za svoju bezbednost.

Svedok pod zaštitom A2 nema status svedoka-saradnika, poput Ljubiše Buhe Čumeta ili Dejana Milenkovića Bagzija, i nije član grupe optuženih, nego očevidac kome je zaštita dodeljena na njegov zahtev, a na sudjenju je svedočio konfuzno, više puta menjajući iskaz.

A2 je na sudjenju pred Višim sudom u Beogradu prvo rekao da nije radio kao konobar u kafeu "Zuzus" na Obilićevom vencu u centru Beograda, gde je Taton brutalno prebijen i da je samo video tuču u kojoj je učestvovalo mnogo ljudi i stolice koje lete, a zatim mladića oblivenog krvlju koji je ušao u "Zuzus", i dodao da je od tuče pobegao ka Knez Mihailovoj ulici.

Sudija Mirjana Ilić pročitala mu je iskaz iz policije u kojem je naveo da je 17. septembra 2009. godine radio kao konobar u "Zuzusu" u popodnevnoj smeni i da je video kada su u taj kafe ušla dva mladića, od kojih je jedan nosio kačket, a obojica su bili u crno-beloj garderobi, kao i da je jednog od njih vidjao u društvu navijača Partizana.

Sudija je naredila optuženima da ustanu i pitala zaštićenog svedoka da li prepoznaje nekog od njih, a on je odgovorio da ne prepoznaje nikoga. A2 se zatim u odgovorima na pitanja sudije delimično vratio iskazu iz policije i potvrdio da je radio u "Zuzusu" te da je morao to da negira i da kaže kako je šetao Obilićevim vencem "jer je zaštićen", a potvrdio je i da su u kafe ušla dvojica koja su se pridružila tuči.

Nema komentara.

Ostavi komentar